Γρήγορη μετάβαση

Αποτελέσματα Διαγωνισμού για το λογότυπο/έμβλημα του Σωματείου “ΔΙΑΖΩΜΑ”

Μετά από δύο πολύωρες συνεδριάσεις (25.6.08 και 7.7.08) η Επιτροπή Αξιολόγησης των προτάσεων για το έμβλημα/λογότυπο του Σωματείου ΔΙΑΖΩΜΑ έφερε σε πέρας στις 7 Ιουλίου 2008 το πολύ δύσκολο έργο της.Η Επιτροπή, η οποία απαρτιζόταν από τους καθηγητές κ. Πέτρο Θέμελη, Μανόλη Κορρέ, Βασίλη Λαμπρινουδάκη, Ζάφο Ξαγοράρη, τον συγγραφέα Χρήστο Λάζο, τον αρχιτέκτονα Κωνσταντίνο Μπολέτη, τον σκηνοθέτη Δημήτρη Παπαϊωάννου, την σκηνογράφο Λιλή Πεζανού και τον δημοσιογράφο Παύλο Τσίμα αρίθμησε, αποσφράγισε και εξέτασε τις 257 συμμετοχές (σημαντικός αριθμός για ένα φορέα που τώρα ξεκινά τη δράση του) που είχαν κατατεθεί εμπρόθεσμα και κατέληξε κατά πλειοψηφία στην εξής κατάταξη: Κατά το σκεπτικό της η Επιτροπή Αξιολόγησης «αφού έλαβε υπόψη την πρωτοτυπία – ευρηματικότητα των προκριθεισών προτάσεων καθώς και την εικαστική αρτιότητα, εμβληματικότητα, λειτουργικότητα και τις δυνατότητες εφαρμογής τους, επέλεξε κατά πλειοψηφία επτά από τα σαράντα έργα που είχαν προκριθεί για τη δεύτερη φάση, τα οποία θεώρησε ότι πληρούν τις προϋποθέσεις να λάβουν τα τρία βραβεία και τους τέσσερις επαίνους του αγωνοθέτη.Οι διακρίσεις συνοδεύονται και από χρηματικά έπαθλα 1ο βραβείο 3.000 ευρώ, 2ο βραβείο 2.000 ευρώ, 3ο βραβείο 1.000 ευρώ και τέσσερις έπαινοι Χ 500 ευρώ.

«Σκοπός του Σωματείου ΔΙΑΖΩΜΑ στο ξεκίνημά του και πέρα από την υλοποίηση των στόχων του ήταν να δώσει τη δυνατότητα σε νέους κυρίως ανθρώπους να εμπνευσθούν και να δημιουργήσουν.

Η όλη διαδικασία ήταν μια ωραία και πλούσια εμπειρία. Η Επιτροπή Αξιολόγησης ήταν η καλύτερη δυνατή. Απαρτιζόταν από κορυφαίες προσωπικότητες, που εργάσθηκαν με μεθοδικότητα και συστηματικότητα φέροντας σε πέρας ένα δύσκολο αλλά και συναρπαστικό έργο. Αλλά και οι προτάσεις που υποβλήθηκαν ήταν στην πλειοψηφία τους πολύ καλές γι΄αυτό και έκαναν δύσκολη την επιλογή. Ευχαριστώ και την Επιτροπή και τους όλους συμμετέχοντες», δήλωσε ο πρόεδρος του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» κ. Σταύρος Μπένος, που παρακολούθησε όλη την διαδικασία χωρίς να συμμετέχει σε αυτήν.

Τα βραβεία θα επιδοθούν σε ειδική τελετή που θα γίνει στις αρχές του φθινοπώρου. Ο χρόνος και ο χώρος διεξαγωγής της τελετής θα ανακοινωθούν εγκαίρως.

Το πρακτικό της τελευταίας συνεδρίασης της Επιτροπής.