Γρήγορη μετάβαση

Ανοίγει ο δρόμος για την αποκατάσταση ενός σπουδαίου μνημείου

Σχετικά Θέατρα

Η ανάδειξη και αποκατάσταση του αρχαίου θεάτρου της Ερέτριας, η οποία επετεύχθη χάρη στην απόλυτη συνέργεια όλων των αρμόδιων φορέων, του Υπουργείου Πολιτισμού, της Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Κίνησης Πολιτών «ΔΙΑΖΩΜΑ» και της Κίνησης Ενεργών Πολιτών «Η ΜΕΔΟΥΣΑ» είναι πλέον γεγονός.

Tο «ΔΙΑΖΩΜΑ» ανέθεσε τη μελέτη συντήρησης και αποκατάστασης του αρχαίου θεάτρου με χρήματα που συγκεντρώνονται στον κουμπαρά του μνημείου (από δωρεές χορηγών και πολιτών της περιοχής). Επίσης, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Εύβοιας ανέθεσε απευθείας τη μελέτη αρχιτεκτονικής αποτύπωσης του μνημείου, τη μελέτη Δομικής Στερέωσης: «Α΄ μέρος: Αποτίμηση Υφιστάμενης Κατάστασης / Β΄ μέρος, Προτάσεις Αποκατάστασης», καθώς και τη μελέτη συντήρησης των δομικών υλικών του θεάτρου, με χρήματα που διέθεσαν η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και ο Δήμος Ερέτριας. Ακολούθησε η έγκριση των παραπάνω μελετών από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, κ. Κωνσταντίνος Μπακογιάννης ενέκρινε την πίστωση, ύψους 1.050.000 ευρώ, η οποία θα διατεθεί για την έναρξη των εργασιών αποκατάστασης και συντήρησης του δομικού υλικού του αρχαίου θεάτρου της Ερέτριας.

Το «ΔΙΑΖΩΜΑ» ευχαριστεί θερμά όλους όσους συνέβαλαν στην ανάδειξη του σπουδαίου αυτού μνημείου.

Mπορείτε, επίσης, να διαβάσετε: