Γρήγορη μετάβαση

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών – Επιδαύρου 2016

                                                                                                                                             18 Μαΐου 2016

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

1477_1-festivalathinwn

Την Δευτέρα 16 Μαΐου 2016 ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του φετινού Φεστιβάλ Αθηνών – Επιδαύρου από τον καλλιτεχνικό διευθυντή κ. Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο, στην οδό Πειραιώς 260 (στο κτίριο Η). Ο κ. Θεοδωρόπουλος ανέφερε ότι οι βασικοί άξονες από τώρα και για τα επόμενα χρόνια στο Φεστιβάλ θα είναι:

Λύκειον Επιδαύρου: Δημιουργία ενός διεθνούς κέντρου έρευνας για την εκπαίδευση του ηθοποιού (και στην πορεία, για τη σκηνοθεσία, τη μουσική και το χορό) στο αρχαίο δράμα.
Ανοιγμα στην πόλη και στην κοινωνία.
Σύγχρονη δραματουργία για το θέατρο και το χορό.
Εξωστρέφεια και σύνδεση των παραστατικών τεχνών της χώρας μας με τη διεθνή πολιτιστική κοινότητα.
Το «Λύκειον Επιδαύρου» θα πραγματοποιηθεί με τη σύμπραξη του Δήμου Επιδαύρου, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με έδρα το Ναύπλιο. Επίσης ο καλλιτεχνικός διευθυντής κ. Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος αναφέρθηκε στη συνεργασία του με την Κίνηση Πολιτών «Διάζωμα», τόσο για το Λύκειον Επιδαύρου όσο και για την επαναλειτουργία δεκάδων άλλων αρχαίων θεάτρων, ώστε να ξαναζωντανέψουν μέσα από τη βιωματική επαφή του κοινού με την τέχνη του θεάτρου, δίνοντας τον λόγο στον πρόεδρο του Διαζώματος κ. Σταύρο Μπένο. Ο κ. Μπένος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι η δημιουργία ενός τέτοιου κέντρου έρευνας υπηρετεί πιστά το πνεύμα του πολιτισμού των συνεργείων και του κοινοτισμού, αλλα και οτι μια τέτοια δράση μπορεί να εξαπλωθεί σε όλα εκείνα τα θέατρα που αποτελούν τα κρυμμένα κοχύλια της πατρίδας μας.

  • Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη τύπου εδώ
  • Διαβάστε περισσότερα εδώ.

 

Save