Γρήγορη μετάβαση

ΑΜΘ & ΔΙΑΖΩΜΑ, Προβολή ντοκιμαντέρ “Μούσα Πολύτροπος” & Παρουσίαση πολιτιστικής διαδρομής Εγνατίας Οδού

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης και η Κίνηση Πολιτών «ΔΙΑΖΩΜΑ» σας προσκαλούν στην εκδήλωση που συνδιοργανώνουν την Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 18:00 – 20:00 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, αίθουσα «Μ. ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΣ».

1408_2 29112015

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί η προβολή του αρχαιολογικού ντοκιμαντέρ για τους αρχαίους χώρους θέασης και ακρόασης της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, με τίτλο «Μούσα Πολύτροπος». Το ντοκιμαντέρ, που αποτελεί συμπαραγωγή της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Κεντρικής Μακεδονίας και του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ», είναι σε σκηνοθεσία Γιώργου Μπότσου και της Εταιρείας Capri productions. Το σενάριο έγραψε η Πολυξένη Αδάμ -Βελένη, αρχαιολόγος/ θεατρολόγος, Διευθύντρια του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, η οποία είχε και την επιστημονική επιμέλεια μαζί με τον Γιώργο Καραδέδο, αρχιτέκτονα, αρχαιολόγο, ομότιμο καθηγητή στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Αμέσως μετά θα ακολουθήσει η παρουσίαση της Πολιτιστικής Διαδρομής, με άξονα τα μνημεία απ’ όπου διερχόταν η αρχαία Εγνατία Οδός. Η πολιτιστική διαδρομή είναι ένα επώνυμο τουριστικό προϊόν, το οποίο διαμορφώνεται με βάση ένα συγκεκριμένο συνεκτικό στοιχείο. Στόχος του παραπάνω προγράμματος είναι να αποτελέσει κινητήριο μοχλό για τη βιώσιμη – οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική – ανάπτυξη κάθε περιοχής.

Μετά το πέρας της παρουσίασης θα ακολουθήσει συζήτηση.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ