Γρήγορη μετάβαση

Άνοιξε το αρχαίο θέατρο του Πειραιά με το τριήμερο Φεστιβάλ Ζέας.

Σχετικά Θέατρα

 

Ύστερα από τη συνεργασία της Προϊσταμένης της Εφορείας κας Ευτυχίας Λυγκούρη και του Δημάρχου Πειραιά κ. Παναγιώτη Φασούλα άνοιξε με υποδειγματικό τρόπο το αρχαίο θέατρο του Πειραιά με τον υπέροχο προαύλιο χώρο του, την ανοικτή γλυπτοθήκη και τις εγκαταστάσεις του Μουσείου για να υποδεχθεί εκδηλώσεις πολύ υψηλού επιπέδου.

Η πρώτη ημέρα των τριήμερων εκδηλώσεων φιλοξένησε την Καμεράτα-Ορχήστρα του Μεγάρου Μουσικής στον προαύλιο χώρο του αρχαίου θεάτρου. Την έναρξη του Φεστιβάλ έκανε ο δήμαρχος Πειραιά κ. Παναγιώτης Φασούλαςκαι ιδρυτικό μέλος του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ και παρερεύθηκε και ο Πρόεδρος του Σωματείου κ. Σταύρος Μπένος. « Από τη μια να αναδείξουμε ένα μοναδικό αρχαίο Θέατρο που βρίσκεται στην καρδιά της πόλης και να το κάνουμε προσβάσιμο στους πολίτες, και από την άλλη να του δώσουμε μια ακόμη διάσταση. Σε αυτό το αρχαίο θέατρο της Ζέας, που χρονολογείται από τους Μακεδονικούς Χρόνους, δρομολογούμε και υλοποιούμε κάθε χρόνο μια σειρά από πολιτιστικές εκδηλώσεις ποιότητας με σεβασμό στο χώρο.
Φιλοδοξία μας είναι με αυτό τον τρόπο να εντάξουμε την ιστορική συνέχεια της πόλης στην καθημερινότητα των πολιτών. Γιατί ο Πολιτισμός για μας είναι καθημερινή δράση»,τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Παναγιώτης Φασούλας.Η πιο συγκινητική στιγμή των τριήμερων εκδηλώσεων ήταν η εικόνα του αρχαίου θεάτρου κατά τη διάρκεια της υποδοχής του θεατρικού αναλογίου από το έργο του Αισχύλου ΠΕΡΣΕΣ, που σκηνοθέτησε ο κ. Σταύρος Τσακίρης.