Αποτίμηση του εκπαιδευτικού προγράμματος «Υιοθεσία αρχαίων θεάτρων. Μαθητές ξεναγούν μαθητές στα αρχαία θέατρα» για το σχολικό έτος 2022-2023
ΗΠΕΙΡΟΣ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ: Από την οικοδόμηση στη λειτουργία
ΙΣΤ’ Γενική Συνέλευση
Ημερολόγιο 6/9/2023 – ΣΚΑΪ Ραδιόφωνο
Εγκαίνια Δασικού Χωριού Παπάδων στην Βόρεια Εύβοια και αξιοποίηση του μοντέλου Ανασυγκρότησης της Βόρειας για την Ανασυγκρότηση του Έβρου
Την Τρίτη 15 Νοεμβρίου του 2016 υπεγράφη μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και του Δήμου Λευκάδας Προγραμματική Σύμβαση Πολιτισμικής Ανάπτυξης, ύψους 200.000 ευρώ, με αντικείμενο το έργο «ΑΝΑΣΚΑΦΗ – ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΑΡΧΑΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ».
Αντικείμενο της προγραμματικής σύμβασης είναι ο καθαρισμός, η ανασκαφή, η αποτύπωση και η ανάδειξη της θέσης του αρχαίου θεάτρου της Λευκάδας. Αναλυτικά οι εργασίες που θα εκτελεσθούν περιγράφονται στο κείμενο της Προγραμματικής Σύμβασης.
Τη χρηματοδότηση για το έργο, ύψους 200.000 ευρώ, διαθέτουν από κοινού η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων (100.000 ευρώ) και ο Δήμος Λευκάδας (100.000 ευρώ). Η διάρκεια υλοποίησης της Προγραμματικής Σύμβασης είναι δύο έτη, με δυνατότητα παράτασης δύο επιπλέον ετών.
Το «ΔΙΑΖΩΜΑ» ευχαριστεί θερμά την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, τον Περιφερειάρχη, κο Θεόδωρο Γαλιατσάτο, το Δήμο Λευκάδας και το Δήμαρχο, κο Κωνσταντίνο Δρακονταειδή για τη συμβολή τους στην ανάδειξη αυτού του σπουδαίου μνημείου.