Γρήγορη μετάβαση

Υπεγράφη νέα τροποποίηση της προγραμματικής σύμβασης πολιτισμικής ανάπτυξης για το έργο: «Έρευνα και μελέτη αποκατάστασης αρχαίων θεάτρων Πλευρώνας και Οινιαδών»

Σχετικά Θέατρα

Την Παρασκευή 06 Ιουνίου του 2014 υπεγράφη από το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας – Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης  νέα τροποποίηση της προγραμματικής σύμβασης πολιτισμικής ανάπτυξης. Η αρχική σύμβαση, ύψους 125.000,00 ευρώ, είχε υπογραφεί στις 20 Δεκεμβρίου 2010 για το έργο: «Έρευνα και μελέτη αποκατάστασης αρχαίων θεάτρων Πλευρώνας και Οινιαδών».

Η προγραμματική σύμβαση τροποποιήθηκε μετά από απόφαση της Κοινής Επιτροπής Παρακολούθησης του έργου ως προς το χρονοδιάγραμμά της και παρατάθηκε η ισχύς της ως τις 30 Ιουνίου 2015. Η παράταση αυτή κρίθηκε αναγκαία για την ολοκλήρωση του έργου της Προγραμματικής Σύμβασης.

Το «ΔΙΑΖΩΜΑ» ευχαριστεί θερμά την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας – Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας, τον καθηγητή αρχιτεκτονικής  του Α.Π.Θ. και επιστημονικό υπεύθυνο του έργου, κο Γιώργο Καραδέδο, την προϊσταμένη της ΛΣΤ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, κα Ολυμπία Βικάτου, την αρχαιολόγο και προϊσταμένη του τμήματος Αρχαιολογικών Χώρων, Μνημείων και Αρχαιογνωστικής Έρευνας της ΛΣΤ΄ Εφορείας, κα Φωτεινή Σαράντη και όλους όσους συμβάλλουν στην έρευνα και αποκατάσταση των αρχαίων θεάτρων Πλευρώνας και Οινιαδών.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι με την ολοκλήρωση της εκπόνησης της μελέτης αποκατάστασης των αρχαίων θεάτρων Πλευρώνας και Οινιαδών ανοίγει ο δρόμος για την ένταξη της υλοποίησης των εργασιών αποκατάστασης στο Ε.Σ.Π.Α.

  • Το αρχαίο θέατρο της Πλευρώνας
  • Το αρχαίο θέατρο των Οινιαδών