Γρήγορη μετάβαση

Υπεγράφη η προγραμματική σύμβαση για την αποκατάσταση του αρχαιολογικού χώρου Γιτάνων Θεσπρωτίας και την τεκμηρίωση και προστασία του αρχαίου θεάτρου

Σχετικά Θέατρα

Υπεγράφη η προγραμματική σύμβαση, ύψους 100.000 ευρώ, μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και της Περιφέρειας Ηπείρου για την τεκμηρίωση και προστασία του αρχαίου θεάτρου Γιτάνων Θεσπρωτίας.

Ο στόχος του προγράμματος είναι η πραγματοποίηση των απαραίτητων εργασιών τεκμηρίωσης και η λήψη άμεσων προκαταρκτικών μέτρων προστασίας στο αρχαίο θέατρο Γιτάνων Θεσπρωτίας, εργασίες οι οποίες θα συμβάλλουν στη συναγωγή των απαιτούμενων αρχαιολογικών δεδομένων που θα επιτρέψουν τη μελλοντική εκπόνηση μελέτης αποκατάστασης του αρχαίου μνημείου. Φορέας υλοποίησης του έργου θα είναι η ΛΒ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων. Μετά την ολοκλήρωση της μελέτης αποκατάστασης θα είναι ώριμες οι συνθήκες για την ένταξη του έργου στο Ε.Σ.Π.Α.

Το «ΔΙΑΖΩΜΑ ευχαριστεί θερμά την Περιφέρεια Ηπείρου και τον Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας, κο Θωμά Πιτούλη για τη σπουδαία συμβολή τους στην ανάδειξη του σημαντικού αυτού μνημείου.

  • Το αρχαίο θέατρο των Γιτάνων