Γρήγορη μετάβαση

Σημαντική συνάντηση για την ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου είχε ο Δήμαρχος Αχαρνών Γιάννης Κασσαβός

Σχετικά Θέατρα

18 Νοεμβρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ένα σημαντικό βήμα για την ανάδειξη και προστασία του Αρχαίου Θεάτρου των Αχαρνών πραγματοποιήθηκε με τη συνάντηση του Δημάρχου Αχαρνών κ Γιάννη Κασσαβού με τον Πρόεδρο του Σωματείου Διάζωμα και πρώην Υπουργό κ Σταύρο Μπένο στο Δημαρχείο Αχαρνών.

Η ατζέντα της συνάντησης περιλάμβανε την πορεία εργασιών για την ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου, τις γραφειοκρατικές και μη δυσκολίες που μένει ακόμα να ξεπεραστούν και το μέλλον των ανασκαφών. Ακόμη, συζητήθηκαν αναλυτικά οι επόμενες κινήσεις τόσο από πλευράς του Δήμου Αχαρνών όσο και των κινήσεων πολιτών με σκοπό την ευαισθητοποίηση των αρμόδιων φορέων για την επίσπευση των εργασιών ανασκαφής και την προστασία του αρχαίου μνημείου.

Ο Δήμαρχος Αχαρνών κ Κασσαβός δήλωσε ικανοποιημένος από τη συνάντηση, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι πολύ σύντομα θα δρομολογηθούν σημαντικές εξελίξεις σε ότι αφορά τις εργασίες ανάδειξης του Θεάτρου. Επίσης, χαρακτήρισε πολύ θετική τη συνεργασία και στήριξη του Σωματείου Διάζωμα, Πολίτες για τα Αρχαία Θέατρα, το οποίο έχει μέχρι σήμερα συμβάλλει ενεργά στην ανάδειξη και προστασία πολλών αρχαίων μνημείων και της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας μας. Επίσης, ο Δήμαρχος κ Κασσαβός αναφέρθηκε με θερμά λόγια στη χορηγία των δύο φορέων, του Επισκηνίου και του Διαζώματος που από τους «Κουμπαράδες τους» θα χρηματοδοτήσουν την εκπόνηση οικονομοτεχνικής μελέτης προκειμένου ο Δήμος να διεκδικήσει χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ για την συνέχιση των εργασιών ανάδειξης του Αρχαίου Θεάτρου των Αχαρνών. Ο Δήμαρχος τόνισε ιδιαιτέρως την άριστη συνεργασία που έχει με την Πρόεδρο του Επισκηνίου κ. Μαρία Μίχα που έχει κάνει σκοπό της ζωής της την ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου, ενώ την ευχαρίστησε προσωπικά γιατί ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμα του να ενώσουν τις δυνάμεις τους.

Στη συνάντηση παρών ήταν η κα Μίχα Μαρία, εκ μέρους της Κίνησης Πολιτών «Επισκήνιο», η οποία εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή της, χαρακτηρίζοντας τη συνάντηση σταθμό για τη δρομολόγηση σημαντικών εξελίξεων για την ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αχαρνών κ Κατσιγιάννης και η δημοσιογράφος κα Αθηνά Περράκη.

dt- 18112015eik1

Εικ. 1: Στιγμιότυπο από την συνάντηση

dt-18112015axarnes

Εικ. 2: Στιγμιότυπο από την συνάντηση