To Evia Film Project επιστρέφει (20-24 Ιουνίου 2023)
H Επόμενη Μέρα – Στη Μαγνησία και στην Ελλάδα
«Οι μαθητές/τριες του ΔΣ Καλαβαρδών Ρόδου σάς γνωρίζουν την αρχαία Κάμειρο»
Εφορεία Αρχαιοτήρων Άρτας: Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές
Αποτελέσματα του διαγωνιστικού μέρους του Προγράμματος “Ακούμε τους Νέους”
22 Ιουλίου 2015
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την Κυριακή 2 Αυγούστου 2015 και ώρα 17.00, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας σε συνεργασία με την Κίνηση Πολιτών «ΔΙΑΖΩΜΑ» και τους Πολιτιστικούς Συλλόγους «Μακίστου» και «Χρυσοχωρίου» οργανώνουν εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο ανάδειξης του «Αρχαίου Θεάτρου Πλατιάνας» στο Αίπυ.
Το Αρχαίο Θέατρο Πλατιάνας έχει «υιοθετηθεί» από τους Συλλόγους «Μακίστου» και «Χρυσοχωρίου» στο πλαίσιο της συνεργασίας τους με το Σωματείο «Διάζωμα». Η ξενάγηση στο Αρχαίο Θέατρο, η οποία θα γίνει από τους αρχαιολόγους της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας, θα σηματοδοτήσει την έναρξη της εκδήλωσης. Θα ακολουθήσει στην πλατεία του χωριού, χαιρετισμός του Προέδρου του «Διαζώματος» κ. Σταύρου Μπένου και του Αντιπροέδρου του «Διαζώματος» κ. Πέτρου Θέμελη, καθηγητού αρχαιολογίας. Τέλος οι μελετητές κ. Μαρία Μαγνήσαλη και κ. Θεμιστοκλής Μπιλής (αρχιτέκτονες μηχανικοί), θα παρουσιάσουν την μελέτη αποκατάστασης του Αρχαίου Θεάτρου.
Σας περιμένουμε με χαρά να μιλήσουμε και να γιορτάσουμε στο γλέντι με ζωντανή μουσική, εδέσματα και κρασί που θα ακολουθήσει.