Γρήγορη μετάβαση

Πρόσκληση σε συνέντευξη τύπου

Ο Νομάρχης Άρτας κ. Γιώργος Παπαβασιλείου, ο Δήμαρχος ‘Άρτας κ. Παναγιώτης Οικονομίδης και ο Πρόεδρος του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» κ. Σταύρος Μπένος σας προσκαλούν σε συνέντευξη τύπου, που θα δοθεί στο ξενοδοχείο «ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ» την Κυριακή 14 Ιουνίου 2009 και ώρα 12.30.

Ο κ. Σταύρος Μπένος συνοδευόμενος από τον Προϊστάμενο της ΛΓ΄ ΕΠΚΑ κ. Γιώργο Ρήγινο θα επισκεφθεί το πρωί της ίδιας ημέρας το μικρό θέατρο της αρχαίας Αμβρακίας.
Το «ΔΙΑΖΩΜΑ» είναι ένα μη κερδοσκοπικό Σωματείο στο οποίο συμμετέχουν ως ιδρυτικά μέλη 275 προσωπικότητες του επιστημονικού και πνευματικού κόσμου της πατρίδας μας, στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ευασθητοποιημένοι ενεργοί πολίτες.

Κύριος σκοπός του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ», σύμφωνα με το καταστατικό του, είναι η συμβολή στην προστασία και την ανάδειξη των αρχαίων χώρων θέασης και ακρόασης (θεάτρων, ωδείων, σταδίων, αμφιθεάτρων), καθώς και η διάδοση των αξιών της πολιτιστικής κληρονομιάς σε συνδυασμό με την ανάπτυξη και την προβολή της σύγχρονης πολιτιστικής δημιουργίας.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης του Γενικής Συνέλευσης στις 11 Οκτωβρίου 2008 στο Εκκλησιαστήριο της Αρχαίας Μεσσήνης, το Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ» μίλησε για τους στόχους του και πέρασε αμέσως από τη θεωρία στην πράξη με ένα πρόγραμμα πολύ συγκεκριμένο:

να βρει τους πόρους για να ζωντανέψουν τα αρχαία θέατρα της Ελλάδας. Όχι κρατικούς πόρους. Χρήματα που θα θελήσουν να προσφέρουν τόσο οι μεγάλες οικονομικές δυνάμεις αλλά και αυτή η πανίσχυρη δύναμη, οι απλοί ενεργοί πολίτες.
να οργανώσει μια πλήρη βάση δεδομένων με πληροφορίες, διάσπαρτες σήμερα, γύρω από τα αρχαία θέατρα. Δύο τα βασικά χαρακτηριστικά της: η απόλυτη επιστημονική εγκυρότητα, και η πολύ απλή προσέγγιση.
Περισσότερες πληροφορίες για το Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ» θα βρείτε στην ιστοσελίδα http://www.diazoma.gr.
Πληροφορίες:

Νομαρχία Άρτας
Δήμος Άρτας

κ. Κ.Παπαθεοδώρου
Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ»

κα Αννα Δερβένη 2108254256-7