Γρήγορη μετάβαση

Πραγματοποιήθηκε ο 3ος Ποδηλατικός Αρχαιολογικός Γύρος Αχαρνών για την ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου Αχαρνών

Σχετικά Θέατρα

Δελτίο Τύπου

ΔΣ: ΕΠΙΣΚΗΝΙΟΝ
19 Ιουνίου 2014

Στις 18 Ιουνίου 2014, ημέρα Τετάρτη , πραγματοποιήθηκε ο 3ος Ποδηλατικός Αρχαιολογικός Γύρος Αχαρνών για την ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου Αχαρνών, που διοργάνωσε το ΕΠΙΣΚΗΝΙΟΝ –Κίνηση Πολιτών για την ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου Αχαρνών υπό την αιγίδα του Δήμου Αχαρνών. Συμμετείχαν το σωματείο ΔΙΑΖΩΜΑ , ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Αχαρνών, η Ποδηλατική Ένωση Παλαιμάχων Αθλητών, οι Acharnai Ride, η ΜΟΝUΜΕΝΤΑ και το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού.

dem-19062014episkenion

Η εκκίνηση έγινε στις 5μμ από το Αρχαίο Θέατρο Διονύσου στην Ακρόπολη, όπου από τις 4.30 μ.μ. άρχισαν να συγκεντρώνονται οι ποδηλάτες. με ενδιάμεσες στάσεις στα σημαντικότερα μνημεία των Αχαρνών , Αχαρνικές Πύλες , Αχαρνική Οδός ( Πλατεία Κοτζιά), Θολωτό Τάφο Αχαρνών (Κόκκινος Μύλος) , Τύμβο του Σοφοκλή (Βαρυμπόμπη) με τερματισμό στο Αρχαίο Θέατρο Αχαρνών. Η ποδηλατική αυτή διαδρομή (μήκους περίπου 40 χιλιομέτρων) συνέδεσε τα θέατρα των δύο μεγαλυτέρων δήμων της Αττικής κατά την κλασική περίοδο της αρχαιότητας, Αθηνών και Αχαρνών και συνέβαλε στην ανάδειξη της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς των Αχαρνών, ιδιαίτερα δε του αρχαίου θεάτρου, και της επιτακτικής ανάγκης για την πλήρη αποκάλυψη του. Στον τερματισμό, τους ποδηλάτες υποδέχτηκε λυρικά η Εθνική Λυρική Σκηνή , πλήθος πολιτών και οι πολιτιστικοί φορείς των Αχαρνών Ι.Λ.Ε.Α. , Φιλότεχνη Λέσχη, Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία Παράρτημα Αχαρνών, Όμιλος Φίλων Δημοτικής Πινακοθήκης <<ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΕΒΑΣ >>, Ένωση Γυναικών Ελλάδος Ε.Γ.Ε. , Παράρτημα Αχαρνών, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Αχαρνών και ο σύλλογος Μέριμνα και τους ενημέρωσαν για το έργο και τους σκοπούς τους . Η διακεκριμένη επιστήμων αρχαιολόγος και ανασκαφέας του Αρχαίου Θεάτρου κ. Μαρία Πλάτωνος Γιώτα περιέγραψε με συγκίνηση την στιγμή που στις 13 Φεβρουαρίου 2007 βρέθηκε μπροστά στα κατάλοιπα του σημαντικότερου μνημείου του Δήμου μας και έδωσε λεπτομερή στοιχεία για αυτό και όλοι μαζί απολαύσαμε , τη συναυλία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, που για πρώτη φορά εμφανίστηκε στην πόλη μας , με τους διεθνούς φήμης μουσικούς τη κ.Δόμνα Χάλαρη στο πιάνο , την υψίφωνο κ. Μαρία Μητσοπούλου και τον τενόρο κ. Γιάννη Χριστόπουλο, που με την θαυμάσια ερμηνεία τους σκόρπισαν ρίγη συγκίνησης στους παρισταμένους και έδωσαν ζωή στον αρχαιολογικό θησαυρό των Αχαρνών, το Αρχαίο Θέατρο.

Την όλη εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο δήμαρχος Αχαρνών κ. Σωτήρης Ντούρος, ο πρόεδρος του σωματείου ΔΙΑΖΩΜΑ κ. Σταύρος Μπένος , ο α/πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Θρακομακεδόνων Δρ Λαμπρινός Πλατυπόδης , ο πρόεδρος του ΕΟΣ Αχαρνών κ. Βασίλης Νίκας , ο πρόεδρος της ΔΗΦΑ κ. Παναγιώτης Αναγνωστόπουλος, ο πρόεδρος της Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αχαρνών κ. Γιάννης Κατσανδρής ,οι εκπρόσωποι της Β΄Εφορίας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων κκ. Γιάννα Γκουρτζιούμη και Σταματίνα Κατσανδρή , η προϊσταμένη του Τμήματος Αρχαιολογίας και Ιστορικής Έρευνας του Δήμου Αχαρνών κ. Έλενα Κασσωτάκη , ο νεοεκλεγείς δήμαρχος κ. Γιάννης Κασσαβός , οι νεοεκλεγέντες δημοτικοί σύμβουλοι κ. Παναγιώτης Πολυμενέας, κ. Στέργιος Πεδιαδίτης, κ. Έλενα Μότσια, κ. Γιώργος Δασκαλάκης , η νεοεκλεγείσα περιφερειακή σύμβουλος κ. Γιάννα Τσούπρα, ο πρώην βουλευτής κ. Θανάσης Κατσιγιάννης ,ο κ. Γιώργος Συρσίρης το μέλος του ΔΣ της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Αχαρνών κ.Κώστας Καρυδάκης, εκπρόσωποι του Συλλόγου Γυναικών Θρακομακεδόνων και πλήθος συμπολιτών μας.

Το ΔΣ του ΕΠΙΣΚΗΝΙΟΝ , ως διοργανωτής, εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες στο Τμήμα Πολιτισμού Αθλητισμού και Νέας Γενιάς του Δήμου Αχαρνών με επικεφαλής τον κ. Νίκο Τσουκλίδη, στις ηθοποιούς κ.κ. Παρασκευή Δαμάσκου, Γιάννα Μαλακατέ Ράνια Παπαδάκου και Αικατερίνη Παυλάκη, για την υποδοχή και ενημέρωση των ποδηλατών σε κάθε μνημείο, σε όλους τους ποδηλάτες και ιδιαίτερα σε όσους συνέβαλαν ανιδιοτελώς και με εθελοντικό ήθος στην επιτυχή και ασφαλή έκβαση της εκδήλωσης, κ. Λαζαρο Χιονίδη αρχηγό της ομάδας της Π.Ε.Π.Α. , τους κκ Στέργιο Πεδιαδίτη και Χριστόφορο Φυτά αρχηγούς της ομάδας Acharnai Ride, την κ. Veronica Binzaru αρχηγό της ομάδας του ΕΟΣ Αχαρνών , τον διασώστη- εθελοντή του ΕΠΙΣΚΗΝΙΟΝ κ. Αναστάσιο Νίκα και τον κ. Σπύρο Παπαγεωργίου,αρχηγό της ομάδας του ποδηλατικού περιοδικού ΜΒΙΚΕ για την τεχνική υποστήριξη των ποδηλατών και τη δημοσιογραφική προβολή της εκδήλωσης και τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής. Επίσης ευχαριστούμε το Πνευματικό Κέντρο των Θρακομακεδόνων του Δήμου Αχαρνών για την ευγενική παραχώρηση του πιάνου , το φωτογράφο και εκπαιδευτή του τμήματος φωτογραφίας του Δήμου Αχαρνών κ. Γιώργο Συρσίρη .

Τέλος ευχαριστούμε τους πολιτιστικούς συλλόγους που ήταν παρόντες, τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο για την προβολή της εκδήλωσης, και όλους τους εθελοντές μας με ιδιαίτερη μνεία στους κκ Ειρήνη Αρχοντάκη , Βασίλη Τσολακίδη, Λούλα Μαρίνη και Γιώργο Μακαραντζή, που όπως πάντα υποστηρίζουν με την προσωπική τους εργασία κάθε εκδήλωση μας με ζήλο.

Η εκδήλωση υποστηρίχθηκε από την ευγενική χορηγία των

MBIKE ποδηλατικό περιοδικό

Β & Ι. Μάντζαρης Α.Ε. LIFEPAK (Απινιδωτές)

Βίκος Ζαγοροχώρια –Φυσικό Μεταλλικό νερό

SUPER MARKET Σκλαβενίτης

Ζαχαροπλαστείο Χιώτης

Αχαρνές 19 Ιουνίου 2014
Το ΔΣ του ΕΠΙΣΚΗΝΙΟΝ