Γρήγορη μετάβαση

Πολιτιστική διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου με το σωματείο Διάζωμα

Σχετικά Θέατρα

DTM_1229_01

Αθήνα, 17 Μαρτίου 2015 – Η somewhere we know διοργανώνει δύο τετραήμερες εκδρομές στα αρχαία θέατρα της Ηπείρου, που θα διεξαχθούν 1-4 Μαϊου και 29 Μαϊου-1η Ιουνίου 2015 σε συνεργασία με το σωματείο Διάζωμα.

Το σωματείο Διάζωμα με το έργο του και την αφοσίωσή του στην ανάδειξη της πολιτισμικής μας κληρονομιάς ήταν για εμάς πηγή έμπνευσης! Δημιουργήσαμε λοιπόν ένα ταξίδι, την “Πολιτιστική διαδρομή στα Αρχαία Θεάτρα της Ηπείρου”, δίνοντας την ευκαιρία στους ανθρώπους που θα ταξιδέψουν μαζί μας να επισκεφτούν πέντε σπουδαίους αρχαιολογικούς χώρους, τα αρχαία θέατρα της Δωδώνης, της Κασσώπης, των Γιτάνων, της Νικόπολης και της Αμβρακίας, ενώ παράλληλα θα περιηγηθούν στις φυσικές ομορφιές της Ηπείρου.

Το ταξίδι αυτό είναι μοναδικό, καθώς θα επισκεφθούμε ιδιαίτερης ομορφιάς και σημαντικότητας αρχαίους χώρους θέασης και ακρόασης …

– το θέατρο της Δωδώνης, από τα μεγαλύτερα του ελληνικού κόσμου στην εποχή του
– το θέατρο της Κασσώπης με εξαιρετική θέα στο Ιόνιο, που βρίσκεται στην Αρχαία Κασσώπη, σε μια από τις
σημαντικότερες πόλεις της αρχαίας Ηπείρου, καθώς και το μικρό θέατρο ή βουλευτήριο της αρχαίας πόλης,
– το θέατρο των αρχαίων Γιτάνων, που βρίσκεται σε έναν τόπο μοναδικής φυσικής ομορφιάς, τα αρχαία Γίτανα, με τον
ποταμό Καλαμά να περιβάλλει την αρχαία πόλη από τρεις πλευρές,
– το θέατρο της Νικόπολης, με στοιχεία ελληνικής και ρωμαϊκής αρχιτεκτονικής, το ωδείο της Νικόπολης, ένα από τα πιο επιβλητικά μνημεία του αρχαιολογικού χώρου της Νικόπολης, καθώς και το στάδιο της πόλης,
– το θέατρο της Αμβρακίας, το μικρότερο γνωστό αρχαίο θέατρο, που βρίσκεται στην καρδιά της σύγχρονης πόλης
της Άρτας.

Στη διαδρομή μας αυτή στα αρχαία θέατρα της Ηπείρου θα μας συνοδεύσουν ξεναγοί-αρχαιολόγοι που γνωρίζουν από πολύ κοντά όλη την ιστορία των θεάτρων, αλλά και της Ηπείρου ως σταυροδρόμι πολιτισμών και φυσικών τοπίων.

Μέρος των εσόδων αυτής της εκδρομής θα διατεθούν για το θέατρο της Κασσώπης, ως υποστήριξη στο έργο του σωματείου Διάζωμα.

Ημερομηνίες διεξαγωγής:
Παρ 01 Μαϊου – Δευ 04 Μαϊου 2015
Παρ 29 Μαϊου – Δευ 01 Ιουνίου 2015
* Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα της εκδρομής, τις τιμές και τους τρόπους κράτησης, επισκεφτείτε αυτό τον σύνδεσμο.

ή επικοινωνήστε με την:

Τζούλια Κουράφα
email: [email protected]

τηλ: 211 4113224 και 6936 806306