Τίτλος: Έγκριση από τον Περιφερειάρχη της Δυτικής Μακεδονίας της επικαιροποιημένης Στρατηγικής και του Επιχειρησιακού Σχεδίου Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) Λιμνών και Ποταμών Δυτικής Μακεδονίας.
Έγκριση της Στρατηγικής «Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) Διαδρομής Πολιτισμού – Τουρισμού στη Θεσσαλία»
Για ένα πιάνο…
ΕΥΒΟΙΑ ΜΕΤΑ: To Μέγαρο Μουσικής στη Βόρεια Εύβοια – «Οι Γέφυρες της Μουσικής». Συνοπτικός απολογισμός
Megaron Plus: «Οι εκπλήξεις. Η αποκάλυψη και ανάδειξη του Μεγάλου Θεάτρου της Νικόπολης» – Τρίτη 18.02.2025 Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Με περισσότερους από 200 συμμετέχοντες και πλήθος σημαντικών ομιλητών ολοκληρώθηκε η ενημερωτική εκδήλωση με τίτλο ‘Ο πολιτισμός ως μοχλός βιώσιμης ανάπτυξης για τη Μεσσηνία’, που διοργάνωσε την περασμένη εβδομάδα το ‘Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου’, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών.
Βασικός στόχος της εκδήλωσης, στην οποία συμμετείχαν πολιτιστικοί φορείς και ιδρύματα της περιοχής, ήταν η παρουσίαση της υφιστάμενης κατάστασης αναφορικά με τον πολιτισμό στη Μεσσηνία, ο εντοπισμός τυχόν ζητημάτων και η διατύπωση προτάσεων για το μέλλον. Μάλιστα κατά τη διάρκεια της σχετικής συζήτησης δόθηκε έμφαση στις υπεραξίες και τις συνέργειες με στρατηγική.
Παράλληλα, στις κλειστές συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν κατά τη δεύτερη ημέρα της διοργάνωσης, 40 συμμετέχοντες από 20 φορείς προχώρησαν σε καταγραφή των προκλήσεων και των αναγκών, ενώ τέθηκαν και οι βάσεις για έναν στρατηγικό σχεδιασμό για την περαιτέρω ανάπτυξη του πολιτισμού της περιοχής. Βασικοί άξονες κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης συζήτησης ήταν η κοινωνική διάσταση του πολιτισμού, η συμβολή του στην χωρική και οικονομική ανάπτυξη και η ανάγκη έμφασης στη γνώση και την εκπαίδευση.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν και συζήτησαν με το κοινό ο Πέτρος Θέμελης, Επικεφαλής του Ανασκαφικού Έργου στην Αρχαία Μεσσήνη, η Λίντα Καπετανέα, Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, η Δρ. Ευαγγελία Μηλίτση -Κεχαγιά, Διευθύντρια της Εφορίας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας, ο Σταύρος Μπένος, Πρόεδρος του Σωματείου ‘Διάζωμα’ και ο Δημήτρης Μανιατάκης, Πρόεδρος του Μανιατάκειου Ιδρύματος.
Υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών