BΑΤΗ ΤΙΜΕ! Σώμα – Νερό – Διάλογοι: Εγκαίνια περιοδικής έκθεσης στο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων
«VoluntUp»: Ψηφιακή εφαρμογή για τον εθελοντισμό
18 Μαΐου: Διεθνής Ημέρα Μουσείων – «Παίζω και μαθαίνω για το αρχαίο θέατρο». Το νέο πιλοτικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ»
Δελτίο τύπου για τα αποτελέσματα του Διεθνούς Διαγωνισμού για την εικαστική τουριστική ταυτότητα (destination brand) της Πολιτιστικής Διαδρομής «Τριλογία της Αττικής: Ελευσίνα-Αθήνα-Λαύριο»
Ολοκληρώθηκε η Περιοδεία του Επικεφαλής της Επιτροπής Ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας, κ. Σταύρου Μπένου στις πυρόπληκτες περιοχές
Οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κρουσώνα Ηρακλείου Κρήτης πήραν μέρος στην εκπαιδευτική δράση: «Υιοθεσία αρχαίων θεάτρων. Μαθητές ξεναγούν μαθητές στα αρχαία θέατρα» και υιοθέτησαν τους χώρους θέασης και ακρόασης στην αρχαία Γόρτυνα. Ντυμένοι με τρόπο που να παραπέμπει στην αρχαία Ελλάδα οι δώδεκα μαθητές της Ε΄ τάξης μας ξενάγησαν στους επιτρεπόμενους επισκέψιμους χώρους της πόλης με τη μακραίωνη ιστορία και τα λαμπρά μνημεία.
Η συμμετοχή στη δράση βοήθησε τους μαθητές να γνωρίσουν το παρελθόν του τόπου τους με βιωματικό τρόπο και να αποκτήσουν τις δεξιότητες που απαιτεί η ξενάγηση μέσα σε έναν αρχαιολογικό χώρο.
Μανουηλίδου Ευμορφία, εκπαιδευτικός.