Γρήγορη μετάβαση

Μegaron plus 2022: «To Νέο Δάσος στο κέντρο της αειφορίας και της βιώσιμης ανάπτυξης της Βόρειας Εύβοιας»

Το Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ» και το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στο πλαίσιο του Megaron Online με χαρά ανακοινώνουν την έναρξη  της φετινής τους  συνεργασίας, εγκαινιάζοντας τον κύκλο διαλέξεων για το Πρόγραμμα Ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας με τίτλο «To Νέο Δάσος στο κέντρο της αειφορίας και της βιώσιμης ανάπτυξης της Βόρειας Εύβοιας».

Συγκεκριμένα, η πρώτη διάλεξη για το 2022 θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 17 Μαρτίου 2022 και ώρα 19:00,  στην αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο κ. Σταύρος Μπένος, Επικεφαλής της Επιτροπής Ανασυγκρότησης Βόρειας Εύβοιας και πρόεδρος του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ». Στην ομιλία του με τίτλο: «Πως θα αναγεννηθεί η Βόρεια Εύβοια», ο κ. Μπένος θα ξεδιπλώσει το όραμά του για την αναγέννηση της περιοχής και θα παρουσιάσει το στρατηγικό σχεδιασμό του προγράμματος που είναι σε εξέλιξη από τον περασμένο Αύγουστο.

Μετά το πέρας της ομιλίας θα ακολουθήσει διάλογος με το κοινό.

Η Είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας και η διανομή των εισιτηρίων θα ξεκινήσει την Πέμπτη 17.03.2022  στις 17.30 στην είσοδο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την εκδήλωση διαδικτυακά πατώντας εδώ

Λίγα λόγια για το Πρόγραμμα Ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας:

Το καινοτόμο σχέδιο για την ανασυγκρότηση της Βόρειας Εύβοιας με τίτλο «Το νέο δάσος: Στο κέντρο της ζωής και της βιώσιμης ανάπτυξης» έχει ολιστικό και ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα. Όχημα για την υλοποίησή του είναι το σπουδαίο εργαλείο των Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων (Ο.Χ.Ε.), που δεσπόζει στο Ε.Σ.Π.Α. 2021-2027.

Στον πυρήνα του προγράμματος είναι το «Νέο Δάσος» που βήμα βήμα αναβιώνει στη Βόρεια Εύβοια: «Το Νέο Δάσος θέλουμε να πάλλεται από ζωή, να αναγεννηθεί και να υιοθετηθεί από την τοπική κοινωνία με πρωταγωνιστές της αναγέννησης τις δύο εμβληματικές κοινότητες των ρητινοσυλλεκτών και των μελισσοκόμων. Θέλουμε ακόμη το Νέο Δάσος να αποτελέσει τον πρωταγωνιστή της διπλής μετάβασης, πράσινης και ψηφιακής, και να είναι ορόσημο καινοτομίας στο κρίσιμο πεδίο της ανθεκτικότητας σε μελλοντικές απειλές. Θέλουμε να κυριαρχεί η οικολογική διάσταση, χωρίς να παραμελήσουμε την “Oικονομία του Δάσους” με τρόπο ευφυή και μετρημένο που δίνει τον τόνο και την έμπνευση σε όλους τους θεσμικούς πυλώνες της Ανασυγκρότησης (αγροδιατροφή, τουρισμός, υποδομές, κοινωνικές δομές κ.ο.κ.)».

Στην υλοποίηση του σπουδαίου αυτού Προγράμματος, σας προσκαλούμε να πορευτούμε  παρέα, ώστε από κοινού να θεραπεύσουμε τις πληγές από τις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου και μαζί να κεντήσουμε το υφαντό της αναγεννημένης Βόρειας Εύβοιας.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε το site του Megaron Plus.