Γρήγορη μετάβαση

Μια διαφορετική περιήγηση στο Αμφιάρειο

Σχετικά Θέατρα

H MONUMENTA και το ΔΙΑΖΩΜΑ με τη συνεργασία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής, του Μορφωτικού Πολιτιστικού Εξωρ. Συλλόγου Καλάμου και του Αρβανίτικου Πολιτιστικού Συλλόγου «ΜΠΕΣΑ» οργανώνουν μια διαφορετική περιήγηση στο Αμφιάρειο, ένα από τα ωραιότερα αρχαία ιερά της Αττικής. Η περιήγηση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 20 Αυγούστου 2017, στις 11 π.μ.

Μέλη της MONUMENTA θα μιλήσουν για την ιστορία του ιερού, μαντείου και θεραπευτηρίου του Αμφιαράου, για τα έργα προστασίας και ανάδειξης που πραγματοποιήθηκαν, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα μνημεία, αλλά και τους τρόπους που οι πολίτες μπορούν να συμβάλλουν στην προστασία τους.

Το 2011 η MOΝUMENTA σε συνεργασία με την τοπική κοινωνία ανέλαβε την πρωτοβουλία να συμβάλλει ώστε το Αμφιάρειο, να βρει τη θέση που του αξίζει στην καθημερινή ζωή των κατοίκων, παραθεριστών και φίλων του Καλάμου και της ευρύτερης περιοχής. Έτσι, κάθε καλοκαίρι οργανώνει τη δωρεάν περιήγηση με στόχο οι κάτοικοι, οι μόνιμοι παραθεριστές να γνωρίσουν το Αμφιάρειο. Η συμμετοχή του κόσμου στις έξι περιηγήσεις που έχουν γίνει ήταν πολύ μεγάλη, π. 800 άτομα.

Το Αμφιάρειο βρίσκεται στα ΒΑ της Αττικής, στην περιοχή του Ωρωπού, κοντά στον οικισμό Κάλαμο. Η πρόσβαση είναι δυνατή μόνο με ΙΧ. Η συνάντηση είναι στην είσοδο του χώρου. Η περιήγηση είναι δωρεάν και το εισιτήριο για τον αρχαιολογικό χώρο είναι δύο ευρώ (πληροφορίες: 6973308857).

Διαβάστε επίσης:

Αμφιάρειο, ένας από τους αρχαιολογικούς χώρους της Αττικής προς ανακάλυψη – kathimerini.gr