Γρήγορη μετάβαση

Εκδήλωση στο Megaron Plus με θέμα: «Αρχαίο θέατρο Αχαρνών: 10 χρόνια από την αποκάλυψη ενός σπουδαίου μνημείου»

Σχετικά Θέατρα

Το «ΔΙΑΖΩΜΑ» και το Megaron Plus, συνεχίζοντας την πενταετή δυναμική τους συνεργασία, ανανεώνουν το ραντεβού τους και διοργανώνουν την πρώτη εκδήλωση για το έτος 2017, με θέμα: Αρχαίο θέατρο Αχαρνών: 10 χρόνια από την αποκάλυψη ενός σπουδαίου μνημείου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 19:00 μ.μ. στην Αίθουσα «Δημήτρης Μητρόπουλος» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών (Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα).

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα μιλήσουν η κ. Λαζαρίδου Αναστασία, Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής, με θέμα: «Αρχαία μνημεία και κοινωνικός ιστός. Το παρόν και το μέλλον», η κ. Μαρία Πλάτωνος – Γιώτα, Αρχαιολόγος, με θέμα: «Η αποκάλυψη του θεάτρου των αρχαίων Αχαρνών. Δέκα χρόνια μετά» και ο κ. Βασίλειος Λαμπρινουδάκης, Ομότιμος Καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών, με θέμα: «Ο δήμος και το θέατρο». Τη συζήτηση θα συντονίζει ο κ. Σταύρος Μπένος, πρόεδρος σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ».

Μετά τις διαλέξεις θα ακολουθήσει θεατρικό αναλόγιο (διάρκειας 30΄) βασισμένο στο έργο του Αριστοφάνη Αχαρνής, σε μετάφραση Λεωνίδα Ζενάκου και μουσική Χρήστου Λεοντή. Στο αναλόγιο θα συμμετέχουν ηθοποιοί και σπουδαστές της Δραματικής Σχολής του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν και το Moυσικό Σύνολο καθηγητών του Δημοτικού Ωδείου του Δήμου Αχαρνών.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης η Κίνηση Πολιτών για την Ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου Αχαρνών, «ΕΠΙΣΚΗΝΙΟΝ» και το Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ» θα προσφέρουν ελαφρύ μπουφέ.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Η διανομή δελτίων στο Μέγαρο Μουσικής θα ξεκινήσει στις 5:30 μ.μ.

  • Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε και το site του Megaron Plus.
  • Μπορείτε να διαβάσετε την ομιλία του καθηγητή κ. Βασ. Λαμπρινουδάκη, εδώ.