Γρήγορη μετάβαση

Δρόμοι συνεργασίας στον Πολιτισμό

Σχετικά Θέατρα

 

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς και το Σωματείο «Διάζωμα» αναπτύσσουν τη συνεργασία τους με στόχο τη διάσωση και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου, τομείς στους οποίους και οι δύο φορείς δραστηριοποιούνται. Η συνεργασία αυτή επικεντρώνεται στις περιοχές των Μουσείων του ΠΙΟΠ, αναδεικνύοντας, από την πλευρά του Ιδρύματος το δίκτυο των Θεματικών του Μουσείων στα οποία προβάλλεται η παραγωγική ιστορία του τόπου και, από την πλευρά του Διαζώματος, το δίκτυο των αρχαίων θεάτρων. Με τον τρόπο αυτό συναντιούνται δύο σημαντικές περίοδοι τοπικής ιστορίας, διαμορφώνονται γέφυρες συνεργασίας και ευαισθητοποιείται ο τοπικός πληθυσμός και οι επισκέπτες.

Πρώτο αποτέλεσμα της συνεργασίας ΠΙΟΠ – Διαζώματος είναι η ανάπτυξη μίας πιλοτικής διαδραστικής εγκατάστασης – εφαρμογής, που βασίζεται στη σύγχρονη απεικονιστική τεχνολογία και παρέχει τη δυνατότητα στους επισκέπτες των Μουσείων του ΠΙΟΠ να ενημερώνονται τόσο για το Δίκτυο Μουσείων του Ιδρύματος όσο και για τα αρχαία θέατρα που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή του Μουσείου.

Η επίσημη παρουσίαση της εγκατάστασης – εφαρμογής πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν.& Σ. Τσαλαπάτα το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο της επίσκεψης των μελών του Σωματείου «Διάζωμα» στη Θεσσαλία για τη Ζ’ Γενική τους Συνέλευση. Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζονται στιγμιότυπα από την επίσκεψη, καθώς και ένα απόσπασμα της επίδειξης της λειτουργίας από τα μέλη της ομάδας εργασίας, κ.κ. Σωκράτη Μεχτερίδη και Ευδόκιμο Φρέγκογλου.

Η επίσημη δοκιμή της εγκατάστασης – εφαρμογής έλαβε χώρα την επόμενη μέρα, Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο των εργασιών αυτή τη φορά της Ζ΄ Γενικής Συνέλευσης, όπου τα μέλη του Σωματείου είχαν την ευκαιρία να εξερευνήσουν τις δυνατότητές της, να πάρουν πληροφορίες τόσο για τα αρχαία θέατρα της περιοχής όσο και το δίκτυο θεματικών μουσείων του Π.Ι.Ο.Π., αλλά και να καταθέσουν τις απόψεις τους. Στο παρακάτω video μπορείτε να πάρετε μια γεύση από τις εντυπώσεις και την αλληλεπίδραση κάποιων συμμετεχόντων.  Τέλος, στα βίντεο που ακολουθούν έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε ένα δείγμα της τοπικής ιστορίας της Θεσσαλίας, μέσα από το βίντεο για το Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας  Ν.& Σ. Τσαλαπάτα και το βίντεο για το Αρχαίο θέατρο Λάρισας.

Δείτε τα παρακάατω video: