Γρήγορη μετάβαση

Δελτίο τύπου για την πρώτη Γενική Συνέλευση

Σχετικά Θέατρα

Με την έγκριση του προγραμματισμού και του προϋπολογισμού 2008-2009 και την εκλογή του πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου και της Ελεγκτικής Επιτροπής ολοκληρώθηκαν χθες στην Αρχαία Μεσσήνη και στην Καλαμάτα οι εργασίες της Α’ Γενικής Συνέλευσης του μη κερδοσκοπικού Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ». Η Α’ Γενική Συνέλευση ήταν μια σημαντική στιγμή για το «ΔΙΑΖΩΜΑ», καθώς σηματοδοτεί το πέρασμά του από τη θεωρία στην πράξη και στη δράση, μετά από χρόνων προετοιμασία.

Οι εργασίες και οι εκδηλώσεις, τις οποίες παρακολούθησαν περισσότερα από 200 άτομα (ιδρυτικά μέλη και προσκεκλημένοι) έγιναν στο αναστηλωμένο Εκκλησιαστήριο της Αρχαίας Μεσσήνης, μέσα σε ένα εντυπωσιακό και υποβλητικό ιστορικό τοπίο, που επελέγη ειδικά, επειδή δείχνει τη φιλοσοφία του Σωματείου για την ανάδειξη και χρηστικότητα των μνημείων.

Οι δύο κύριοι άξονες των αποφάσεων της Γενικής Συνέλευσης είναι :

Η πλήρης και καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση των μνημείων ως φαινόμενο από τη φάση της έρευνας μέχρι την αναστύλωση, ανάδειξη και, όπου είναι εφικτό, χρήση τους με την αξιοποίηση όλων των επιστημονικών δυνάμεων της χώρας.
Η εκστρατεία για την εξεύρεση πόρων από τον ιδιωτικό τομέα, που δεν θα περιοριστεί στις οικονομικές δυνάμεις του τόπου , αλλά θα απλωθεί μέχρι τους πολίτες.
«Ήλθε η ώρα να ανοιχτούμε στο πέλαγος των πολιτών» τόνισε ο πρόεδρος του προσωρινού Δ.Σ. του Σωματείου κ. Σταύρος Μπένος υπογραμμίζοντας ότι η κύρια πρόκληση, την οποία πρέπει να εκπληρώσει το «ΔΙΑΖΩΜΑ» είναι το «πως θα έλθουν οι πολίτες κοντά στα μνημεία».

Στη διάρκεια των εκδηλώσεων παρουσιάστηκε από το Πανεπιστήμιο Πατρών και ο ιστότοπος του Σωματείου που βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.diazoma.gr και θα εμπλουτίζεται καθημερινά.

Στις αρχαιρεσίες που ακολούθησαν μέλη του πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου εξελεγησαν οι κ. Π.Θέμελης, Γ.Κουρουπός, Χ. Λάζος, Β.Λαμπρινουδάκης, Σ. Μπένος, Σ, Ταράντου, Β.Χανδακάς. Αναπληρωματικά μέλη εξελέγησαν οι κ. Κ. Δίγκα, Τ. Χατζηνικολάου και Δ. Παπαπετρόπουλος. Στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. θα μετέχουν και τα αναπληρωματικά μέλη.

Μέλη της Ελεγκτικής Επιτροπής εξελέγησαν οι κ. Θάνος Μικρούτσικος, Γ. Σκεπαθιανός και Σπ. Δανέλλης.

Τέλος, όποιος επιθυμεί, μπορεί να γίνει μέλος του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» με μια απλή αίτηση είτε στον ιστότοπό του www.diazoma.gr είτε στα γραφεία μας Μπουμπουλίνας 30, τηλέφωνο 210-8254256.
Δείτε στιγμιότυπα από τη Γενική Συνέλευση του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» στο Εκκλησιαστήριο της Αρχαίας Μεσσήνης και από τις εκλογές για την ανάδειξη του Διοικητικού Συμβουλίου.