Διεθνής Ημέρα Μουσείων:Η Βιωσιμότητα των μνημείων και το νέο Μουσείο στην Επίδαυρο
Εκδόσεις Κέρκυρα: Η 11η Συνάντηση των Εταιρικών Μελών του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ«Ελιά: Ο πράσινος χρυσός από τα Μυκηναϊκά χρόνια έως την ψηφιακή εποχή»
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: 13.5.2025 «Αρχαία Μεσσήνη – Mια πόλη ζωντανή στους αιώνες» στο Πολυδύναμο Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης» στο Ίλιον
«Βιώσιμη Ανάπτυξη: Αναζητώντας την κοινή μας ταυτότητα»: Ολοκληρώθηκε η 11η Συνάντηση των Εταιρικών Μελών του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ
Πραγματοποιήθηκε στο Μεσολόγγι την Τετάρτη 19 Μαΐου 2010, στις 8.30 το βράδυ, στα γραφεία του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Μεσολογγίου, συνάντηση. του προέδρου του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ κ. Σταύρου Μπένου με πολίτες της περιοχής, ύστερα από πρωτοβουλία του Αντινομάρχη Πολιτισμού κου Παναγιώτη Κατσούλη.
Στη συνάντηση, εκτός των εκπροσωπών του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Μεσολογγίου, έλαβαν μέρος οι εκπρόσωποι των πολιτιστικών συλλόγων Αρχαία Καλυδώνα και Άγιος Ιωάννης Ευηνοχωρίου, της Ιστορικής – Αρχαιολογικής Εταιρείας Δυτικής Στερεάς Ελλάδας και του Συλλόγου Εργοληπτών επαρχίας Μεσολογγίου.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Μπένος ανέπτυξε τους στόχους του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ και έγινε ευρεία συζήτηση για την ανάδειξη του θεάτρου της αρχαίας Καλυδώνας. Το κλίμα της συνάντησης ήταν εξαιρετικό και οι πολίτες που πήραν μέρος εξεδήλωσαν την επιθυμία να αποτελέσουν τον πρώτο πυρήνα πολιτών που θα συγκεντρώσουν χρήματα από φυσικά πρόσωπα και φορείς για το άνοιγμα του κουμπαρά του αρχαίου θεάτρου Καλυδώνας.
Το ΔΙΑΖΩΜΑ χαιρετίζει αυτή την πρωτοβουλία, αφού είναι η πρώτη κίνηση από ομάδα πολιτών για το συμβολικό άνοιγμα κουμπαρά σε αρχαίο θέατρο.