Αρχαιολογικό Πάρκο Ηρακλείου Κρήτης

Εδώ που στάθηκε για ν’ ατενίσει τα καράβια του ο Μίνωας, παρέλασαν εχθροί και φίλοι, περπάτησε ο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος και ο Νίκος Καζαντζάκης. Η Πολιτιστική Διαδρομή Ηρακλείου παίρνει τον επισκέπτη από το χέρι και τον οδηγεί από τον βενετσιάνικο φρούριο στο λιμάνι μέχρι το ιστορικό κέντρο, ανοίγοντας διάπλατα νέους ορίζοντες τουριστικής ανάπτυξης στην πόλη.

Αρχαιολογικό Πάρκο Ηρακλείου ΚρήτηςΑρχαιολογικό Πάρκο Ηρακλείου Κρήτης
Πρόοδος Έργων και Δράσεων
Αρχικός Σχεδιασμός Ένταξη σε Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα Υποδομές Marketing Plan - Ψηφιακά Επιχειρημα- τικότητα Φορέας Λειτουργίας

Β.Α.Α.

Το Φεβρουάριο του 2017 εγκαινιάστηκε θεσμικά η συνεργασία μεταξύ του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης και του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ», με θέμα την εφαρμογή ενός προγράμματος Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης για την ανάδειξη του ιστορικού κέντρου του Ηρακλείου. Το Μάρτιο του 2017 υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης και του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ», για την εφαρμογή ενός προγράμματος Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης για την ανάδειξη της παλιάς πόλης του Ηρακλείου που αποτελεί και το ιστορικό κέντρο της σύγχρονης πόλης. Σε συνέχεια του μνημονίου το Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ» ανέθεσε: α) τη μελέτη Marketing στον κ. Δημήτρη Κούτουλα, β) τη «Μελέτη Αστικής Επιχειρηματικότητας για τη δημιουργία συστάδας επιχειρήσεων (Cluster) στο Δήμο Ηρακλείου» στην Εταιρεία ΕΤΑΜ ΑΕ. Επίσης, πραγματοποίησε με επιτυχία διεθνή δημιουργικό διαγωνισμό για τη νέα εικαστική τουριστική ταυτότητα (destination brand) του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης. Σύντομα το Σωματείο θα αναθέσει και τη μελέτη για το σχεδιασμό μιας πιλοτικής πολιτιστικής διαδρομής στο τμήμα «Ενετικού Λιμένα -Πολιτιστικού Κέντρου» στο Ηράκλειο. Πρόκειται για μια από τις πέντε διαδρομές του Δικτύου Διαδρομών της παλιάς πόλης Ηρακλείου, το οποίο έχει μελετήσει ο δήμος με τον τίτλο «Δημιουργία υποδομών για χάραξη διαδρομών ενδιαφέροντος στην παλιά πόλη» και εντάσσεται στο πλαίσιο του Αναπτυξιακού Προγραμματισμού και του Τοπικού Στρατηγικού Σχεδίου του Δήμου. Η διαδρομή προτείνεται να περιλαμβάνει τα εξής μνημεία: Rocca a mare – Κουλές, Άγιος Τίτος, Loggia – Λότζια, Βασιλική Αγίου Μάρκου, Άγιος Ματθαίος, Προμαχώμας Μαρτινέγκο, Άγιος Μηνάς, Αγία Αικατερίνη Σιναϊτών, Κρήνη Μοροζίνι, Οδός 25ης Αυγούστου, Πλατεία 18 Άγγλων.

Το Χρονολόγιο του Πάρκου

Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα.

Σχετικές μελέτες