Γρήγορη μετάβαση

Υπεγράφη η τροποποίηση της προγραμματικής σύμβασης πολιτισμικής ανάπτυξης για το έργο: «Προκαταρκτικές και αρχαιολογικές εργασίες εν όψει των εργασιών αποκατάστασης του Μεγάλου Θεάτρου της Νικόπολης»

Σχετικά Θέατρα

Στις 27 Νοεμβρίου 2013 υπεγράφη  η τροποποίηση της προγραμματικής σύμβασης πολιτισμικής ανάπτυξης, η οποία είχε υπογραφεί στις 25 Νοεμβρίου 2011 μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Ταμείου Διαχείρισης Πιστώσεων για την Εκτέλεση Αρχαιολογικών Έργων (Τ.Δ.Π.Ε.Α.Ε.) και της Περιφέρειας Ηπείρου για το έργο: «Προκαταρκτικές και αρχαιολογικές εργασίες εν όψει των εργασιών αποκατάστασης του Μεγάλου Θεάτρου της Νικόπολης».

Η προγραμματική σύμβαση τροποποιήθηκε ως προς την ισχύ και τη διάρκειά της (άρθρο 4), το χρονοδιάγραμμα υλοποίησής της (άρθρο 5), το φορέα εκτέλεσης του αντικειμένου της (άρθρο 6), τον προϋπολογισμό, τους πόρους και τον τρόπο χρηματοδότησης (άρθρο 7), τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των συμβαλλομένων (άρθρο 8), το όργανο παρακολούθησης της σύμβασης και τις αρμοδιότητές του (άρθρο 10) και την αντισυμβατική συμπεριφορά – ρήτρες (άρθρο 11). Η τροποποίηση αυτή κρίθηκε αναγκαία λόγω της κατάργησης του Ταμείου Διαχείρισης Πιστώσεων για την Εκτέλεση Αρχαιολογικών Έργων.

Με την τροποποίηση η ισχύς της Προγραμματικής Σύμβασης, καθώς και το χρονοδιάγραμμα παράδοσης των εργασιών παρατείνονται έως 24 Ιουλίου 2014. Φορέας υλοποίησης του έργου ορίζεται η Διεύθυνση Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων δια της Επιστημονικής Επιτροπής Προστασίας και Ανάδειξης Μνημείων Νικόπολης. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου παραμένει στις 100.000 ευρώ και διατίθεται από την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας της Περιφέρειας Ηπείρου.

Το «ΔΙΑΖΩΜΑ» ευχαριστεί θερμά την Περιφέρεια Ηπείρου – Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας τον Περιφερειάρχη, κο Αλέξανδρο Καχριμάνη, τον αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας, κο Στράτο Ιωάννου, την κα Χριστίνα Μερκούρη, προϊσταμένη της ΛΓ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, τον κο Κωνσταντίνο Ζάχο, αρχαιολόγο  και πρόεδρο της Επιστημονικής Επιτροπής Νικόπολης για τη συμβολή τους στην ανάδειξη του σπουδαίου αυτού μνημείου.

  • Το ρωμαϊκό θέατρο της Νικόπολης
  • Ρωμαϊκό θέατρο Νικόπολης