Γρήγορη μετάβαση

Το 38ο Γυμνάσιο Αθηνών υιοθετεί το Αρχαίο Θέατρο της Μεσσήνης

 

Το σχολείο με απόφαση του Συλλόγου αποφάσισε να πραγματοποιήσει τη σχετική δράση «Υιοθεσία αρχαίων θεάτρων. Μαθητές ξεναγούν μαθητές στα αρχαία θέατρα» από τον Νοέμβριο του 2015 με την υιοθεσία του αρχαίου θεάτρου της Μεσσήνης. Η δράση θα αφορούσε όλους τους μαθητές/τριες της Γ΄ τάξης (120), στην οποία τελικά εργάστηκαν οι 41 (27 κορίτσια και 14 αγόρια).

Το online powerpoint για την Αρχαία Μεσσήνη

Οι εργασίες των μαθητών/τριών ολοκληρώθηκαν μέσα στο 2ο δεκαήμερο του Μαρτίου 2016. Αυτές αφορούσαν στη δημιουργία ενός σχετικού βίντεο και στην προετοιμασία της παρουσίασης του αρχαίου θεάτρου από τους μαθητές/ξεναγούς. Σημειώνεται ότι οι μαθητές/τριες εργάσθηκαν σε ομάδες.

Το online powerpoint για την Υιοθεσία του αρχαίου θεάτρου από τους μαθητές.

Ήδη από το τέλος Φεβρουαρίου είχε αποφασισθεί η επίσκεψη στο αρχαίο θέατρο της Μεσσήνης η οποία πραγματοποιήθηκε από 65 μαθητές/τριες της Γ΄ τάξης. Η κορύφωση της δράσης πραγματοποιήθηκε στις 8 Απριλίου 2016.

Ευχαριστούμε πολύ τις ομάδες των μαθητών που εργάστηκαν, των εκπαιδευτικών που στήριξαν την προσπάθεια αυτή καθώς επίσης και την Κίνηση Πολιτών «Διάζωμα», που με τη δράση αυτή κινητοποιήθηκαν οι μαθητές μας να γνωρίσουν τη ζωή σε μια αρχαία πόλη που δεν γνώριζαν μέχρι σήμερα.