Γρήγορη μετάβαση

Το 3ο Γυμνάσιο Βέροιας διοργάνωσε εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα με συμμετοχή των μαθητών του Προγράμματος «Μαθητές ξεναγούν μαθητές στο αρχαίο θέατρο του Διονύσου».

Το 3ο Γυμνάσιο Βέροιας διοργάνωσε τριήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα στις 8-10 Απριλίου 2016. Στην εκδρομή συμμετείχαν και οι μαθητές/τριες του πολιτιστικού προγράμματος «Μαθητές ξεναγούν μαθητές στο αρχαίο θέατρο του Διονύσου». Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων οι μαθητές επισκέφτηκαν το αρχαίο θέατρο του Διονύσου και την Ακρόπολη. Εκεί η ομάδα των ξεναγών μαθητών/τριών ταξίδεψε τους συμμαθητές τους στην ιστορία του θεάτρου και των ναών της Ακρόπολης.

Οι ξεναγήσεις προετοιμάστηκαν με πρωτοβουλία των μαθητών και ιδιαίτερο ζήλο αξιοποιώντας υλικό από την ιστοσελίδα του Διαζώματος και σχετικές ιστοσελίδες του διαδικτύου. Εφάρμοσαν την πρακτική βέβαια της προσομοίωσης – εικόνες, εικονικές περιηγήσεις- αφού η επί τόπου επίσκεψη και προετοιμασία ήταν αδύνατη λόγω απόστασης (Βέροια – Αθήνα) Ωστόσο οι μαθητές/τριες ξεναγοί πέτυχαν να αναπαραστήσουν την ατμόσφαιρα διεξαγωγής των θεατρικών αγώνων της αρχαιότητας και να λύσουν απορίες των παρευρισκομένων. Aλλωστε τα φύλλα αξιολόγησης που δόθηκαν σε όλους όσους συμμετείχαν και παρακολούθησαν το πρόγραμμα έδειξαν στη συντριπτική τους πλειοψηφία ότι εκτιμήθηκε η προσπάθεια των παιδιών και άρεσε το γεγονός ότι μαθητές ξενάγησαν συμμαθητές τους με τρόπο απλό και άμεσο, αφού σε αρκετά σημεία μάλιστα κατάφεραν να εμπλέξουν και τους ξεναγούμενους στη σχετική προσπάθεια.
Μετά από αυτή την ενδιαφέρουσα εμπειρία ελπίζουμε ότι η προστασία και η ανάδειξη της σημασίας των αρχαίων θεάτρων που σώζονται στη χώρα μας θα βρει χώρο στο μυαλό και στη δράση όσων συμμετείχαν στο πρόγραμμα.

Η υπεύθυνη υλοποίησης του προγράμματος
Καραβασίλη Φανή