Γρήγορη μετάβαση

Το 1ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Αμαλιάδας υιοθετεί το αρχαίο θέατρο της Ήλιδας

Το Σχολείο μας, με αφορμή την πρωτοβουλία της κίνησης Πολιτών «Διάζωμα» την οποία και ευχαριστούμε, προκειμένου να ενθαρρύνει τους μαθητές μας να γνωρίσουν, να αγκαλιάσουν και να προστατεύσουν τα αρχαία θέατρα, συμμετείχε κατά το σχολικό έτος 2015-2016 στη δράση με θέμα: «Υιοθεσία αρχαίων θεάτρων. Μαθητές ξεναγούν μαθητές στα αρχαία θέατρα».

Επιλέχτηκε και υιοθετήθηκε το αρχαίο θέατρο της Ήλιδας. Οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης με την καθοδήγηση του Διευθυντή του σχολείου κ. Τσακουλογιαννόπουλου Παναγιώτη και των εκπαιδευτικών Θεοδώρας-Παναγιώτας Γιαννοπούλου (Εικαστικών), Νίκης Καράμαλλη (Δασκάλας ΣΤ΄), Ντάνας Κατεργάρη (Φυσικής Αγωγής), Άννας Μιχαλοπούλου (Μουσικής), Αγαθής Ντόβα (Νέες Τεχνολογίες), Δημήτρη Παναγιωτάρα (Δάσκαλο ΣΤ΄) και Αντωνίας Σταθακοπούλου (Θεατρικής Αγωγής), συγκέντρωσαν και επεξεργάστηκαν σχετικό υλικό, επισκέφτηκαν και γνώρισαν το αρχαίο θέατρο, τον περιβάλλοντα Αρχαιολογικό Χώρο και το Μουσείο.

H τελική παρουσίαση από τους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης πραγματοποιήθηκε την 1η Ιουνίου 2016 και περιελάμβανε:

Α. Ξενάγηση στον περιβάλλοντα χώρο και στο Αρχαίο Θέατρο.

Β. Αποσπάσματα δύο έργων τραγωδίας (Ανδρομάχη, Ελένη), δύο κωμωδίας (Όρνιθες, Αχαρνείς) που παίχτηκαν στο αρχαίο θέατρο και χορογραφία χορού της αρχαιότητας.

Γ. Έκθεση μάσκας και μουσικών οργάνων της αρχαιότητας, που είχαν κατασκευάσει κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης.

Η δράση μας πέτυχε τα μέγιστα δυνατά αποτελέσματα, όχι μόνο στο σύνολο του μαθητικού δυναμικού του σχολείου μας (230 μαθητές), αλλά και σε πολύ μεγάλο αριθμό γονέων και πολιτών που παρακολούθησαν τις δράσεις.

Πρωτεύοντα ρόλο για την επίτευξη των στόχων αυτής μας της προσπάθειας είχε η 6η Εφορεία Αρχαιοτήτων, η Προϊσταμένη κ. Ερωφίλη – Ίρις Κόλλια και ο αρχαιολόγος κ. Κωνσταντίνος Β. Αντωνόπουλος, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά για τη συμβολή, την παρουσία και την καθοδήγησή τους.

Τσακουλογιαννόπουλος Παναγιώτης (διευθυντής) Δείτε περισσότερα στον παρακάτω ιστότοπο του σχολείου:
http://1dim-amaliad.ilei.sch.gr/arxaiahlidaapohxos