Γρήγορη μετάβαση

Το 1ο ΓΕ.Λ. Κατερίνης στον αρχαιολογικό χώρο και το ελληνιστικό θέατρο του Δίου

Το 1ο ΓΕΛ Κατερίνης, με τις παιδαγωγικές ομάδες του κινηματογράφου και του θεάτρου, συμμετείχε στην εκπαιδευτική δράση υπό τον τίτλο: «Υιοθεσία αρχαίων θεάτρων: Οι μαθητές ξεναγούν μαθητές στα αρχαία θέατρα», που διοργάνωσαν το Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, η ΕΡΤ και το Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ». Στο πλαίσιο της δράσης αυτής, οι μαθητές μέσα από ένα ερασιτεχνικό βίντεο διάρκειας 10 λεπτών, το οποίο στείλαμε στην ΕΡΤ, επιχειρούν μια ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο και το ελληνιστικό θέατρο του Δίου. Οι μαθητές της ομάδας, αφού μελέτησαν σχετικό βιβλιογραφικό υλικό, καθόρισαν τις ενότητες πάνω στις οποίες θα δουλέψουν, συνέταξαν τα κείμενά τους, επισκέφθηκαν τον αρχαιολογικό χώρο, φωτογράφισαν και βιντεοσκόπησαν και στη συνέχεια συνέθεσαν το υλικό τους και δημιούργησαν το ερασιτεχνικό τους βίντεο. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά το «ΔΙΑΖΩΜΑ» και ιδιαίτερα την κ. Μπελογιάννη, η οποία με μεγάλη προθυμία μας ενημέρωσε και έλυσε τις όποιες απορίες μας, μας καθοδήγησε και μας ενθάρρυνε να ολοκληρώσουμε και να επεκτείνουμε την προσπάθεια των μαθητών. Επίσης ευχαριστούμε την εφορεία αρχαιοτήτων Ν. Πιερίας, που μας παρείχε την άδεια βιντεοσκόπησης εντός του αρχαιολογικού χώρου.

Πιστεύουμε ότι με την υλοποίηση τέτοιων δράσεων, δίνεται η ευκαιρία στους μαθητές να απολαύσουν την πολιτιστική μας κληρονομιά, να την εκτιμήσουν και να την αναδείξουν.

Στη δράση έλαβαν μέρος οι μαθητές της Α’ τάξης: Κουλουκουργιώτης Βασίλειος, Λυκίδης Αναστάσιος, Μαυρομάτης Χρήστος Νεκτάριος, Παπαδοπούλου Μαρία, Πλιάφας Ιωάννης.

Συντονιστές εκπαιδευτικοί: Κοτσαφτίκη Αικατερίνη (Αγγλικής ΠΕ06) και Χατζηιωαννίδου Σοφία (Νομικών-Πολιτικών ΠΕ13)