Γρήγορη μετάβαση

Το Β’ Αρσάκειο Γενικό Λύκειο Ψυχικού “υιοθέτησε” το Αρχαίο Θέατρο της Μακύνειας

Το Β΄ Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού και συγκεκριμένα η Β΄ Λυκείου εκπόνησε πολιτιστικό πρόγραμμα με τίτλο «Η ναυτική αντίσταση των Ελλήνων στον Αγώνα τού 1821». Τα τμήματα Β΄2, Β΄3, Β΄4 ασχολήθηκαν με τον ναυτικό αγώνα των Γαλαξιδιωτών, των κατοίκων τής Ιτέας και τής Ναυπάκτου, αντίστοιχα, ενώ το τμήμα Β1 έλαβε μέρος στο πολιτιστικό πρόγραμμα «Διάζωμα», με παρότρυνση τού καθηγητή Κλασικής Αρχαιολογίας και Γενικού Γραμματέα τού «Διαζώματος» κ. Βασιλείου Λαμπρινουδάκη.

Οι μαθητές τού Β΄1, λοιπόν, στο πλαίσιο τού «Διαζώματος», έκαναν εργασίες σχετικές με το αρχαίο θέατρο τής Μακύνειας, το οποίο εν συνεχεία και υιοθέτησαν.

Τα πολιτιστικά προγράμματα ολοκληρώθηκαν με τριήμερη εκδρομή στην Ιτέα, το Γαλαξίδι, τη Ναύπακτο και τη Μακύνεια. Στο αρχαίο θέατρο της Μακύνειας, όπου ανέβηκαν οι μαθητές τη δεύτερη μέρα, τους περίμενε το τοπικό τηλεοπτικό κανάλι «Lepanto» για να συνομιλήσει μαζί τους σχετικά με την υιοθεσία τού θεάτρου τής Μακύνειας.
Ο καιρός ευνόησε το σύντομο αυτό οδοιπορικό και τα ανοιξιάτικα τοπία γοήτευσαν τις ψυχές των μαθητών. Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στα προαναφερθέντα μέρη, εκτονώθηκαν, χαλάρωσαν και επέστρεψαν στην Αθήνα γεμάτοι ενθουσιασμό και με τις καλύτερες εντυπώσεις.

  • Η εργασία των μαθητών για το αρχαίο θέατρο Μακύνειας (σε αρχείο PDF)
  • Δείτε το σχετικό video

ΤΟ ΑΡΣΑΚΕΙΟ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΑΚΥΝΕΙΑΣ

Φωτογραφικό υλικό από την επίσκεψη:

[diazomagalleryo id=”dtgallery10062015ekpaideutika”]