Γρήγορη μετάβαση

Οι μαθητές της Γ’ τάξης του Αρσακείου Γυμνασίου Πάτρας επισκέπτονται το ΔΙΑΖΩΜΑ.

Μια ευχάριστη συνάντηση είχαμε την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016 με τους μαθητές της Γ’ γυμνασίου του Αρσακείου Πάτρας, οι οποίοι επισκέφθηκαν το «ΔΙΑΖΩΜΑ» μαζί με τους καθηγητές τους, κ.κ. Σπύρο Σκιαδαρέση και Βάσια Παναγοπούλου. Επίσης, παρούσα ήταν και η κ. Μανωλοπούλου Γεωργία, υπεύθυνη των εκπαιδευτικών προγραμμάτων στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάτρας και μέλος του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ».

Οι μαθητές, μετά από την περιήγησή τους στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πάτρας, στο Ρωμαϊκό Στάδιο και Ωδείο Πάτρας, μας παρουσίασαν την ομαδική εργασία που είχαν ετοιμάσει με τίτλο «Γνωρίζω τα Ρωμαϊκά Μνημεία του τόπου μου». Η επιμελημένη απεικόνιση και παρουσίαση των πληροφοριών για τα μνημεία αυτά χαρακτήριζαν την εργασία, γεγονός που είχε σαν αποτέλεσμα τα παιδιά να αποσπάσουν τον θαυμασμό μας. Υπεύθυνοι καθηγητές για την υλοποίηση του προγράμματος αυτού είναι οι κ.κ. Γεωργίου Αικατερίνη, Παλυβού Χαρίκλεια, Σκιαδαρέσης Σπυρίδων.

Τέλος, με πολλή χαρά οι μαθητές του Αρσακείου Γυμνασίου Πάτρας, μας ανακοίνωσαν την “υιοθεσία” του Ρωμαϊκού Ωδείου Πάτρας, στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής δράσης: «Υιοθεσία αρχαίων θεάτρων. Μαθητές ξεναγούν μαθητές στα αρχαία θέατρα».

Ευχαριστούμε θερμά το Εταιρικό μας μέλος ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΕΜΦΙΑΛΩΣΕΩΝ “ΒΙΚΟΣ” Α.Ε. για την ευγενική χορηγία των αναψυκτικών.