Γρήγορη μετάβαση

«Getting to know the ancient theatres» Διαθεματικό σενάριο διδασκαλίας Αγγλικής Γλώσσας και Ιστορίας της Δραματικής Ποίησης στο Βαρβάκειο Πρότυπο Γυμνάσιο

Σχετικά Θέατρα

Κατά το Α’ τετράμηνο του σχολικού έτους 2019-20, στο Βαρβάκειο Πρότυπο Γυμνάσιο, στο μάθημα των Αγγλικών μεσαίου επιπέδου της Γ’ γυμνασίου (επίπεδο B2+) εφαρμόστηκε διαθεματικό σενάριο διδασκαλίας με χρήση ψηφιακών μέσων παράλληλα με το μάθημα της Αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας, το οποίο έχει τίτλο «Getting to know the ancient theatres» (= Γνωρίζοντας τα αρχαία ελληνικά θέατρα). Στο σενάριο αξιοποιήθηκε αυθεντικό υλικό από την ιστοσελίδα του Διαζώματος στα αγγλικά, προκειμένου να ασκηθούν οι δεξιότητες κατανόησης γραπτού λόγου και το λεξιλόγιο των μαθητών. Κατόπιν, οι μαθητές ασκήθηκαν στην συνεργατική δημιουργία πολυτροπικών κειμένων αντλώντας πληροφορίες από τον ιστότοπο του Διαζώματος  και από τον εκπαιδευτικό φάκελο του Υπουργείου Πολιτισμού «Αρχαίο θέατρο στον κύκλο του χρόνου».

Μέσα από την εμπλοκή των μαθητών στη διαδικασία αυτή, επιδιώχθηκε η επίτευξη γλωσσικών στόχων για το μάθημα της Αγγλικής γλώσσας, η καλλιέργεια του ψηφιακού γραμματισμού τους και η ευαισθητοποίησή τους σχετικά με την αξία διατήρησης των αρχαίων θεάτρων. Τα τελικά παραδοτέα είναι δώδεκα σύντομα ενημερωτικά βίντεο στην αγγλική γλώσσα σχετικά με ισάριθμα αρχαία θέατρα, τα οποία παρατίθενται. Το διδακτικό σενάριο, που εκπονήθηκε από την εκπαιδευτικό Ξυπολιά Σοφία κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης επιμορφωτών Β’ Επιπέδου στα ΠΑΚΕ, διατίθεται για αξιοποίηση στο Διάζωμα και στην ευρύτερη εκπαιδευτική κοινότητα.

Getting to know the ancient theatres – teaching scenario

Αρχαίο Θέατρο Διονύσου https://youtu.be/NQh-683qlL0

Αρχαίο Θέατρο Ήλιδας https://youtu.be/M7dTHPaFwF0

Αρχαίο Θέατρο Βεργίνας https://youtu.be/VINqvuZl8ms

Αρχαίο Θέατρο Θορικού https://youtu.be/ntEXEvg-7f0

Αρχαίο Θέατρο Δελφών https://youtu.be/Nt7Xi6tIMCk

Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης https://youtu.be/h4xGTj-0wqM

Ωδείο Ηρώδου του Αττικού https://youtu.be/cNabvSZrOV8

Αρχαίο Θέατρο Δήλου https://youtu.be/A5KpCkPHC40

Αρχαίο Θέατρο Μεγαλόπολης https://youtu.be/P8tnxjzvUtc

Αρχαίο Θέατρο Κασσώπης https://youtu.be/rc8Tx5zC_dg

Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου https://youtu.be/cUW8RngdUn0

Αρχαίο Θέατρο Ορχομενού Βοιωτίας https://youtu.be/bQJCwkSdINY

Μπορείτε να επισκεφτείτε τη σελίδα της Generation D και να δείτε το δελτίο τύπου, καθώς και περισσότερες από τις υπέροχες δράσεις των μαθητών!

 

βαρβακειο