Γρήγορη μετάβαση

4ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης – Αρχαίο θέατρο Μαρώνειας

Η Α΄ και η Β΄ τάξη του 4ου Γυμνασίου Αλεξ/πολης στις 3 Μαρτίου 2015 επισκέφθηκαν το αρχαίο θέατρο στη Μαρώνεια στο πλαίσιο της δράσης με θέμα: «Υιοθεσία αρχαίων θεάτρων. Μαθητές ξεναγούν μαθητές στα αρχαία θέατρα». Μία μοναδική ευκαιρία να μάθουν για το αρχαίο θέατρο και να ευαισθητοποιηθούν για την ανάδειξη και προστασία του. Κατά την επίσκεψη στο χώρο του θεάτρου και στην προσπάθεια να μελετηθούν τα μέρη του, τα παιδιά της δημοσιογραφικής ομάδας και μία ομάδα μαθητών της Α΄ τάξης υπό την καθοδήγηση των φιλολόγων τους κ. Δουλούδη Μαρία και Κεφαλά Υβόννη, ανέλαβαν την ξενάγηση στο αρχαίο θέατρο σε μικρές ομάδες 4 – 5 ατόμων και παρουσίασαν αναλυτικά τα μέρη του αρχαίου θεάτρου. Αναζήτησαν τους μαρμάρινους θρόνους, τις κερκίδες και διαπίστωσαν την ακουστική του.

Στη συνέχεια παρουσίασαν στην ορχήστρα μία διασκευή ενός αρχαίου χορικού από την «Ελένη» του Ευριπίδη και ένα νεανικό αυτοσχέδιο χορό με θεατρικές μάσκες-προσωπεία επιχειρώντας να μεταφερθούν στο χρόνο και να κατανοήσουν την ακουστική του χώρου. Ο χώρος αποτέλεσε πηγή έμπνευσης και δημιουργίας για τους μαθητές μας.

  • Δράση του Κοινωνικού Σχολείο στο αρχαίο θέατρο Μαρώνειας.
  • Η Α΄ και η Β΄ τάξη του 4ου Γυμνασίου Αλεξ/πολης στις 3 Μαρτίου 2015 επισκέφθηκαν το αρχαίο θέατρο στη Μαρώνεια στο πλαίσιο της δράσης με θέμα: «Υιοθεσία αρχαίων θεάτρων. Μαθητές ξεναγούν μαθητές στα αρχαία θέατρα».