Γρήγορη μετάβαση

Το 3ο Γυμνάσιο Καβάλας υιοθετεί το αρχαίο θέατρο των Φιλίππων

 

Στις 17 Απριλίου 2016 και ώρα 19.30 πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του 3ου Γυμνασίου Καβάλας «Υιοθετούμε το αρχαίο θέατρο της περιοχής μας» στο πλαίσιο του ομώνυμου πολιτιστικού προγράμματος που εκπονήθηκε κατά το σχολικό έτος 2015-2016 σε συνεργασία με το σωματείο «Διάζωμα».

Η εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 18 Απριλίου, παρουσιάστηκε στο αρχαίο θέατρο Φιλίππων. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Καβάλας και Θάσου, κυρία Σταυρούλα Δαδάκη, εκπρόσωπος του δήμου και άνθρωποι της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκε βίντεο με όλες τις δράσεις που εκπονήθηκαν κατά τη διάρκεια υλοποίησης του προγράμματος, πραγματοποιήθηκε η ξενάγηση του κοινού στο αρχαίο θέατρο Φιλίππων, απαγγέλθηκαν από μαθητές νεοελληνικά ποιήματα εμπνευσμένα από τον ποιητικό μύθο της ωραίας Ελένης και παρουσιάστηκαν αποσπάσματα από την τραγωδία Ελένη του Ευριπίδη. Ευχαριστούμε όλους όσους τίμησαν την εκδήλωση του 3ου Γυμνασίου Καβάλας με την παρουσία τους και ανταποκρίθηκαν θετικά στο κάλεσμά μας να αγκαλιάσουμε το αρχαίο θέατρο της περιοχής μας και να ανοίξουμε τις σχολικές μονάδες στην τοπική κοινωνία.

Η υπεύθυνη του προγράμματος Αλεξάνδρα Γερακίνη, φιλόλογος