Γρήγορη μετάβαση

Το Διάζωμα συνδιοργανωτής δύο σημαντικών εκδηλώσεων σε Δελφούς και Βόλο

Σας ενημερώνουμε ότι, ύστερα από πρωτοβουλία του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ και με τη συνδρομή του Υπουργείου Πολιτισμού και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οργανώνουμε δύο πολύ σημαντικές εκδηλώσεις.

Η πρώτη εκδήλωση που οργανώνεται από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, το Δήμο Δελφών και την Ι΄ Εφορεία Αρχαιοτήτων στο Μουσείο των Δελφών την Πέμπτη 31 Μαρτίου και ώρα 19.00 με το παρακάτω πρόγραμμα:

ΟΜΙΛΗΤΕΣ:

Παναγιώτα Γαζή, Αντιπεριφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας: «Η χαρά και η ευθύνη για την ανάδειξη ενός μεγάλου μνημείου»

Νικόλαος Φουσέκης, Δήμαρχος Δελφών: «Πραγματοποιείται ένα όνειρο που χρόνια περιμέναμε»

Αθανασία Ψάλτη, Προϊσταμένη Ι’ Εφορείας Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων: «Η ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου των Δελφών. Από το εθνικό όραμα στην ατομική πρωτοβουλία».

Σταύρος Μπένος, Πρόεδρος του «Διαζώματος»: «Μια σπουδαία χειρονομία για ένα σπουδαίο μνημείο» .

Στην εκδήλωση θα παραστεί η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού κα Λίνα Μενδώνη θα έχει ως αντικείμενο την ανάδειξη του αρχαίου θεάτρου Δελφών με επίκεντρο τέσσερα πολύ σημαντικά γεγονότα:

  • Τη σπουδαία δωρεά των αφών Ανδριοπούλου ύψους 96.740,25 ευρώ στον «κουμπαρά» του αρχαίου θεάτρου Δελφών.
  • Την υιοθεσία από την Γ΄ γυμνασίου του Βαρβακείου Πειραματικού Γυμνασίου του θεάτρου, η οποία συνοδεύεται από σειρά δράσεων και εκδηλώσεων. Ήδη, οι μαθητές της Γ΄ τάξης παρέδωσαν στον πρόεδρο του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ κ. Σταύρο Μπένο το ποσό των 385 ευρώ για τον «κουμπαρά» και ακολουθεί επίσκεψη των μαθητών στις 31 Μαρτίου το πρωί στο μνημείο που θα περιλαμβάνει εκπαιδευτικά προγράμματα και θεατρικά δρώμενα.
  • Τη δωρεά του Μεσογειακού Ινστιτούτου Κινηματογράφου ύψους 1.000 ευρώ που συνδυάστηκε με το επίσημο άνοιγμα του «κουμπαρά» του αρχαίου θεάτρου Δελφών.
  • Την παραγωγή ντοκιμαντέρ με την εθελοντική προσφορά της σκηνοθέτου κας Αποστολίας Παπαϊωάννου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η αρχιτέκτων κα Λιάνα Χλέπα που είναι και η ανάδοχος του έργου θα παρουσιάσει τις φάσεις και τις ιδιαιτερότητες της μελέτης αποκατάστασης του αρχαίου θεάτρου Δελφών.

Η δεύτερη εκδήλωση θα οργανωθεί από το Δήμο Βόλου και το Αρχαιολογικό Ινστιτούτο Θεσσαλικών Σπουδών στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Βόλου την Παρασκευή 1η Απριλίου 2011 και ώρα 20.00. Στην εκδήλωση αυτή με το γενικό και συμβολικό τίτλο « Οι πολίτες ξαναζωντανεύουν το αρχαίο θέατρο Φθιωτίδων Θηβών» θα ξεκινήσει μια μεγάλη σταυροφορία συγκέντρωσης χρημάτων από χορηγούς και πολίτες, προκειμένου να συνεχιστούν οι εργασίες αποκάλυψης και ανάδειξης τους σπουδαίου αρχαίου θεάτρου Φθιωτίδων Θηβών.