Γρήγορη μετάβαση

Οι μαθητές του Αρσάκειου Γυμνασίου Ιωαννίνων υιοθετούν το αρχαίο θέατρο των Γιτάνων

Το Σάββατο 09 και την Κυριακή 10 Μαΐου 2015 ο πρόεδρος του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ», κος Σταύρος Μπένος παρακολούθησε με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον τις ενημερωτικές εκδηλώσεις για την παρουσίαση του πολιτιστικού προγράμματος «Υιοθετούμε το αρχαίο θέατρο των Γιτάνων» που συνδιοργάνωσε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας και το Αρσάκειο Γυμνάσιο Ιωαννίνων στα Αρχαιολογικά Μουσεία Ηγουμενίτσας και Ιωαννίνων.

ks_15052015_gitana

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε από τους μαθητές της Α΄ τάξης του Αρσακείου Γυμνασίου Ιωαννίνων κατά τη σχολική χρονιά 2014-2015 και εντάσσεται στη δράση «Υιοθεσία αρχαίων θεάτρων. Μαθητές ξεναγούν μαθητές στα αρχαία θέατρα», που ξεκίνησε με τη συνεργασία του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων και της Κίνησης Πολιτών «Διάζωμα» στο πλαίσιο του προγράμματος «Κοινωνικό Σχολείο».

Οι ίδιοι οι μαθητές παρουσίασαν τις δράσεις που ανέλαβαν στη διάρκεια του προγράμματος, τις μεθόδους εργασίας που ακολούθησαν και την εμπειρία από το πρόγραμμα «υιοθεσίας» του αρχαίου θεάτρου των Γιτάνων.

Ιδιαίτερα εντυπωσιακός ήταν ο τρόπος με τον οποίο τα παιδιά αγκάλιασαν και βίωσαν το αρχαίο θέατρο των Γιτάνων και τη σημασία του, καθώς και η προσπάθειά τους να μεταδώσουν τη γνώση για το θέατρο αυτό στην κοινωνία των Ιωαννίνων. Ανάμεσα σε άλλες δράσεις τα παιδιά πραγματοποίησαν συνεντεύξεις σε πολίτες των Ιωαννίνων, ρωτώντας τους εάν γνωρίζουν το αρχαίο θέατρο των Γιτάνων. Επίσης, τα παιδιά συνέταξαν το λήμμα για το αρχαίο θέατρο Γιτάνων στη Wikipedia:το αρχαίο θέατρο Γιτάνων.

Σχετικά δημοσιεύματα