ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

 
 

Δελτία τύπου - Δημοσιεύματα

Παραλαβή αντισταθμισμάτων για το πρόγραμμα “Crowd funding” για το αρχαίο θέατρο της Κασσώπης
Το πρόγραμμα “Crowd funding” για το αρχαίο θέατρο της Κασσώπης ολοκληρώθηκε με επιτυχία.
25 Μαΐου 2017

 

«Δραματικά τεκμήρια και καλλιτέχνες στην αρχαία Μακεδονία και τη Θράκη»
Το Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ» και το Megaron Plus, ολοκληρώνουν τον φετινό κύκλο διαλέξεων με θέμα: «ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΘΡΑΚΗ» με μια νέα διάλεξη που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 23 Μαΐου 2017 και ώρα 19:00 μ.μ. στην αίθουσα «ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.
17 Μαΐου 2017

 

Συνάντηση Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» και κας Centanni Monica, καθηγήτριας του Πανεπιστημίου της Βενετίας (I.U.A.V.), διευθύντριας του Κέντρου Σπουδών Classic.A, καθώς και του Επιστημονικού Περιοδικού Engramma
Τη Δευτέρα 15 Μαΐου 2017 πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» συνάντηση εργασίας μεταξύ των κ.κ. Centanni Monica, καθηγήτριας του Πανεπιστημίου της Βενετίας (I.U.A.V.), διευθύντριας του Κέντρου Σπουδών Classic.A, καθώς και του Επιστημονικού Περιοδικού Engramma και ανθρώπων του Σωματείου Διάζωμα
16 Μαΐου 2017

 

Συνέδριο ΣΕΒ με θέμα: «Ψηφιακή Στρατηγική της Ελλάδας: Ο δρόμος για την Ανάπτυξη»
Την Πέμπτη 11 και την Παρασκευή 12 Μαΐου 2017 θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το συνέδριο του Σ.Ε.Β. με θέμα «Ψηφιακή Στρατηγική της Ελλάδας: Ο δρόμος για την Ανάπτυξη».
10 Μαΐου 2017

 

Συνέδριο του Πανεπιστημίου Κρήτης, με θέμα: «Δημόσια Αρχαιολογία 1».
Την Παρασκευή 12 έως και την Κυριακή 14 Μαΐου 2017 το Τμήμα Ιστορίας & Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, υπό την αιγίδα του Δήμου Ρεθύμνης, διοργανώνει συνέδριο με θέμα: «Δημόσια Αρχαιολογία 1».
7 Μαΐου 2017

 

To 10ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου Κρήτης, συμμετέχοντας στα εκπαιδευτικά προγράμματα του «Διαζώματος», υιοθέτησε το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου στο πλαίσιο της δράσης: «Μαθητές ξεναγούν μαθητές στα αρχαία θέατρα».
Συγκεκριμένα 25 μαθητές από την Α΄τάξη (τμήματα Α1 και Α2), ανέλαβαν να εκπονήσουν ομαδικές εργασίες σχετικά με την ιστορία του θεάτρου,
5 Μαΐου 2017

 

Εγκαίνια ομαδικής εικαστικής έκθεσης, με τίτλο «Περί Υγείας» στο ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
To Σάββατο 13 Μαΐου και ώρα 7.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθούν στην Αίθουσα Περιοδικών Εκθέσεων του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας τα εγκαίνια ομαδικής εικαστικής έκθεσης, με τίτλο «Περί Υγείας».
3 Μαΐου 2017

 

Δημιουργία ντοκιμαντέρ για το «ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ»
Την Τετάρτη 03 Μαΐου 2017 υπεγράφη στα γραφεία του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» η σύμβαση για την ανάθεση της δημιουργίας ντοκιμαντέρ, με τίτλο: «ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ».
3 Μαΐου 2017

 

4η Συνάντηση του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» με τα Εταιρικά του μέλη: Ήταν και φέτος όλοι τους εκεί….
Το τριήμερο από Παρασκευή 21 έως και Κυριακή 23 Απριλίου 2017 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο πανέμορφο Καρπενήσι και συγκεκριμένα στο ξενοδοχείο “MONTANA” η 4η Συνάντηση του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» με τα Εταιρικά του μέλη.
25 Απριλίου 2017

 

Ταξίδι στην ιστορία του θεάτρου, παρέα με την ΙΚΕΑ, μέσα από ένα μαγικό μπαούλο!
Η ΙΚΕΑ, εταιρεία του Ομίλου FOURLIS, με οδηγό την αγάπη της για το θέατρο, δίνει την ευκαιρία στους μικρούς και μεγάλους φίλους της να απολαύσουν μια ψυχαγωγική, διαδραστική αλλά κυρίως εκπαιδευτική παράσταση το «Ένα μπαούλο Θέατρο» από την Κοιν.Σ.Επ. «πράματα & θάματα», σε συνεργασία με το «ΔΙΑΖΩΜΑ».
20 Απριλίου 2017

 

Δελτίο τύπου: ένταξη του έργου «Ανάδειξη του Ευρύτερου Χώρου του Ασκληπιείου της Επιδαύρου σε Αρχαιολογικό και Περιβαλλοντικό Πάρκο» σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα
Tο πρόγραμμα του περιβαλλοντικού και αρχαιολογικού πάρκου του Ασκληπιείου Επιδαύρου, εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΥΜΕΠΕΡΑΑ του Υπουργείου Περιβάλλοντος.
7 Απριλίου 2017

 

Συνάντηση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ με τον Πρόεδρο του Σωματείου «Διάζωμα» κ. Σταύρο Μπένο
Συνάντηση είχε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος με τον Πρόεδρο του Σωματείου «Διάζωμα» κ. Σταύρο Μπένο.
7 Απριλίου 2017

 

Συνάντηση για την ανάδειξη του αρχαίου θεάτρου της Αμφίπολης
Την Τρίτη 4 Απριλίου 2017 ο πρόεδρος της Κίνησης Πολιτών «ΔΙΑΖΩΜΑ», κ. Σταύρος Μπένος, ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών, κ. Γιάννης Μωυσιάδης, ο Δήμαρχος Αμφίπολης, κ. Κώστας Μελίτος και η Αναπληρώτρια Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών, κα Πηνελόπη Μάλαμα, συναντήθηκαν στις Σέρρες, προκειμένου να συζητήσουν για την αποκάλυψη και ανάδειξη του αρχαίου θεάτρου της Αμφίπολης και συγκεκριμένα για τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης για το αρχαίο θέατρο Αμφίπολης.
7 Απριλίου 2017

 

Δύο ακόμη σημαντικές διακρίσεις για τη χώρα μας στα Βραβεία Europa Nostra για το έτος 2017
Την Τετάρτη 05 Απριλίου 2017 στις Βρυξέλλες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Europa Nostra ανακοίνωσαν τους νικητές των Βραβείων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Πολιτιστική Κληρονομιά για το έτος 2017 (Βραβεία Europa Nostra).
7 Απριλίου 2017

 

Εκδήλωση της Εθνικής Τραπέζης Ελλάδος για τη συμπλήρωση ενός χρόνου λειτουργίας του «Act4Greece»
Η Εθνική Τράπεζα Ελλάδος γιόρτασε την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017, στο κομψό αίθριο του Μεγάρου Μελά, τη «δύναμη των πολλών στην πράξη», γιατί δεν μπορεί να μην αποτελέσουν ευκαιρία για γιορτή οι συνέργειες απλών πολιτών, επιχειρήσεων, στρατηγικών εταίρων και υποστηρικτών, προκειμένου να υπερκεραστούν οι δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία μας σήμερα.
31 Μαρτίου 2017

 

Επισκέψεις 18 σχολείων της Περιφέρειας Ηπείρου στην αρχαία Κασσώπη
Την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017 ξεκίνησε με μεγάλη επιτυχία το πρόγραμμα δωρεάν επισκέψεων – ξεναγήσεων των μαθητών 18 σχολείων της Περιφέρειας Ηπείρου στον αρχαιολογικό χώρο της Κασσώπης.
31 Μαρτίου 2017

 

Σύσκεψη στο Δήμο Καλαμάτας για την ανάδειξη του αρχαίου θεάτρου της Θουρίας
Την Τρίτη 28 Μαρτίου 2017 πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Καλαμάτας σύσκεψη με αντικείμενο την ανάδειξη του αρχαίου θεάτρου της Θουρίας.
30 Μαρτίου 2017

 

Υπογραφή σύμβασης ανάθεσης του Σχεδίου Μάρκετινγκ για τη Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη του Δήμου Ηρακλείου
Τη Σύμβαση ανάθεσης του Σχεδίου Μάρκετινγκ (Marketing Plan) για την προσέλκυση τουριστών και επισκεπτών στην Πόλη του Ηρακλείου, υπέγραψαν ο πρόεδρος του Διαζώματος Σταύρος Μπένος με το μελετητή Δρα Δημήτρη Κούτουλα, επίκουρο καθηγητή στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πατρών.
27 Μαρτίου 2017

 

Η συνέντευξη της Υπουργού Λυδίας Κονιόρδου με αναφορά στο Διάζωμα
H εφημερίδα Αυγή φιλοξενεί στην ιστοσελίδα της την συνεντευξη της Υπουργού Πολιτισμού Λυδίας Κονιόρδου η οποία κάνει αναφορά στο Διάζωμα.
27 Μαρτίου 2017

 

1,5 εκ. ευρώ για έργα ανάδειξης του αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Μεσσήνης από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων
Την Αρχαία Μεσσήνη επισκέφτηκε χθες το μεσημέρι ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, συνεχίζοντας τη διήμερη «περιοδεία» σε περιοχές της Μεσσηνίας.
27 Μαρτίου 2017

 

Το Διάζωμα … στα θρανία του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος–Pierce
Την Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017 ο πρόεδρος του Διαζώματος, κ. Σταύρος Μπένος, η υπεύθυνη για τα εκπαιδευτικά προγράμματα κ. Μαίρη Μπελογιάννη και ο υπεύθυνος πολυμεσικών εφαρμογών κ. Ευδόκιμος Φρέγκογλου είχαν τη μεγάλη χαρά να βρεθούν ανάμεσα σε μαθητές και μαθήτριες καθώς και στους καθηγητές του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος-Pierce, προσκεκλημένοι του Ομίλου Ψυχολογίας και του Ομίλου Unesco.
24 Μαρτίου 2017

 

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης και του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ»
Την Τρίτη 14 Μαρτίου 2017 υπεγράφη μεταξύ του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης και του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» ένα μνημόνιο συνεργασίας, με θέμα την εφαρμογή ενός προγράμματος Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης για την ανάδειξη της παλιάς πόλης του Ηρακλείου και του αρχαιολογικού χώρου της Κνωσού, καθώς και τη σύνδεση της πόλης με τον αρχαιολογικό χώρο.
24 Μαρτίου 2017

 

Εκδήλωση στο Megaron Plus με θέμα: «Το θέατρο στο βασίλειο της αρχαίας Μακεδονίας»
Η κ. Στέλλα Δρούγου, Ομότιμη Καθηγήτρια Κλασικής Αρχαιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, θα μας μιλήσει, με θέμα «Το θέατρο στο βασίλειο της αρχαίας Μακεδονίας». Συντονίζει ο πρόεδρος του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ, κ. Σταύρος Μπένος.
11 Μαρτίου 2017

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης στο ΥΠΠΟ, με τίτλο “ΔΙΑΖΩΜΑ: κρυφές και φανερές διαδρομές για την ιδιωτικοποίηση του πολιτισμού” και η ΑΠΑΝΤΗΣΗ του Προέδρου του Σωματείου ΔΙΑΖΩΜΑ Σταύρου Μπένου.
Μία φράση είναι η αιτία της απάντησης στην ανακοίνωση της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης στο ΥΠΠΟ: “Πολλά ωραία λόγια για να μας πουν ότι...θέλουν να μασουλήσουν τα ΕΣΠΑ”.
19 Μαρτίου 2017

 

Δελτίο τύπου για συνεργασία μη κερδοσκοπικού οργανισμού «Ευφροσύνη» και Κίνησης Πολιτών «ΔΙΑΖΩΜΑ»
Το «ΔΙΑΖΩΜΑ» και ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός «Ευφροσύνη», ο οποίος εδρεύει στο Βέλγιο, εγκαινιάζουν μια συνεργασία για την ανάδειξη και την προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς που αφορά τα αρχαία ελληνικά θέατρα και τα αρχαία ελληνικά υφάσματα - κοστούμια, δίνοντας έμφαση στη σχέση του θεάτρου με τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα και τα κοστούμια.
17 Μαρτίου 2017

 

Δελτίο τύπου: Ορχομενός Βοιωτίας, δημόσια αρχαιολογία και τοπική κοινωνία
Το καλοκαίρι του 2016 πραγματοποιήθηκε στον Ορχομενό μια έρευνα με στόχο την συλλογή της γνώμης της τοπικής κοινωνίας για τους αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής και για το αρχαιολογικό πάρκο.
11 Μαρτίου 2017

 

Παραλαβή της μελέτης του κτιρίου κελιών-πρεσβυτερίου Ι.Ν. Παναγιάς Σκριπούς στον Ορχομενό Βοιωτίας
Την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017 το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» παρέλαβε τη μελέτη του έργου: «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΤΗΡΙΟΥ ΚΕΛΙΩΝ - ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΙΟΥ Ι. Ν. ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΚΡΙΠΟΥΣ ΣΤΟΝ ΟΡΧΟΜΕΝΟ ΒΟΙΩΤΙΑΣ», προκειμένου εν συνεχεία να την προωθήσει προς έγκριση στα αρμόδια όργανα του Υπουργείου Πολιτισμού.
1 Μαρτίου 2017

 

Παραλαβή της μελέτης του Τελεστηρίου Ελευσίνας
Την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017 το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» παρέλαβε τη μελέτη του έργου «Αποκατάσταση και ανάδειξη του Τελεστηρίου της Ελευσίνας», προκειμένου εν συνεχεία να την προωθήσει προς έγκριση στα αρμόδια όργανα του Υπουργείου Πολιτισμού.
1 Μαρτίου 2017

 

Εκδήλωση στο Megaron Plus με θέμα:
Η τεχνολογία του αρχαίου ελληνικού θεάτρου μέσα από τα θέατρα της Μακεδονίας και της Θράκης (εξέλιξη, ακουστική, σκηνογραφία, μηχανολογικός εξοπλισμός)
8 Φεβρουαρίου 2017

 

Συνεργασία μεταξύ του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης και του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ», με θέμα την εφαρμογή ενός προγράμματος Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης για την ανάδειξη της παλιάς πόλης του Ηρακλείου και του αρχαιολογικού χώρου της Κνωσού
Τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017 συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιου Ηρακλείου Κρήτης και ελήφθη θετική απόφαση για την υπογραφή ενός μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης και του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ», με θέμα την εφαρμογή ενός προγράμματος Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης για την ανάδειξη της παλιάς πόλης του Ηρακλείου και του αρχαιολογικού χώρου της Κνωσού, καθώς και τη σύνδεση της πόλης με τον αρχαιολογικό χώρο.
17 Φεβρουαρίου 2017

 

Συνάντηση εργασίας μεταξύ του Δημάρχου Καλαμάτας, κ. Παναγιώτη Νίκα και του προέδρου του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ», κ. Σταύρου Μπένου
Την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017 ο πρόεδρος του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ», κ. Σταύρος Μπένος συναντήθηκε με το Δήμαρχο Καλαμάτας, κ. Παναγιώτη Νίκα.
16 Φεβρουαρίου 2017

 

Μια ευχάριστη συνάντηση
Ο Γιάννης Ταμβίσκος, μαθητής της Γ΄ Γυμνασίου του Κολλεγίου Αθηνών και μέλος του Ομίλου της Unesco επισκέφθηκε την Πέμπτη 09 Φεβρουαρίου 2017 τα γραφεία του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ». Στο πλαίσιο του θεματικής της Unesco για το έτος 2017, η οποία αφορά τη διαχείριση της πολιτισμικής κληρονομιάς, ο Γιάννης εκπονεί μια εργασία για τη «Βιώσιμη διαχείριση των μνημείων».
10 Φεβρουαρίου 2017

 

Ανάρτηση λημμάτων για αρχαία θέατρα στη WIKIPEDIA
Τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017 ολοκληρώθηκε η ανάρτηση στην ανοιχτή πλατφόρμα της Wikipedia λημμάτων για δέκα διαφορετικά αρχαία θέατρα.
10 Φλεβάρη

 

Δελτίο τύπου για απαλλοτρίωση ακινήτου κοντά στο θέατρο Τραχώνων
Την Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016 ολοκληρώθηκε η αναγκαστική απαλλοτρίωση ακινήτου στους Τράχωνες Αλίμου Αττικής, το οποίο βρίσκεται σε γειτνίαση με το αρχαίο θέατρο των Ευωνύμου – Τραχώνων, με την ειδοποίηση για την παρακατάθεση της αποζημίωσης στους φερόμενους ιδιοκτήτες (κ.κ. Πέτρο και Στυλιανή Μπουρζίκου και Ελένη Αποστολίδου), καθώς και για την υπογραφή του σχετικού πρωτοκόλλου παραδόσεως.
3 Φεβρουαρίου 2017

 

Υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης για το αρχαίο θέατρο της Λευκάδας
Την Τρίτη 15 Νοεμβρίου του 2016 υπεγράφη μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και του Δήμου Λευκάδας Προγραμματική Σύμβαση Πολιτισμικής Ανάπτυξης, ύψους 200.000 ευρώ, με αντικείμενο το έργο «ΑΝΑΣΚΑΦΗ - ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΑΡΧΑΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ».
3 Φεβρουαρίου 2017

 

Ένταξη της πράξης: «Εργασίες ανάδειξης και διαμόρφωσης του αρχαιολογικού χώρου του Μικρού θεάτρου της Αρχαίας Αμβρακίας»
Με απόφαση που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020» η πράξη: «Εργασίες ανάδειξης και διαμόρφωσης του αρχαιολογικού χώρου του Μικρού θεάτρου της Αρχαίας Αμβρακίας», με δημόσια δαπάνη 749.400,00 €.
3 Φεβρουαρίου 2017

 

Ένταξη της πράξης: «Συντήρηση, αποκατάσταση, ανάδειξη του θεάτρου και των άλλων μνημείων του Ιερού της Δωδώνης- Φάση Α», με Κωδικό Ο.Π.Σ. 5002472 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020»
Με απόφαση που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, εντάχθηκε η πράξη: «Συντήρηση, αποκατάσταση, ανάδειξη του θεάτρου και των άλλων μνημείων του Ιερού της Δωδώνης- Φάση Α», με Κωδικό Ο.Π.Σ. 5002472 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020», με χρηματοδότηση 5,000,000.00 €.
3 Φεβρουαρίου 2017

 

Ανάθεση των απαιτούμενων μελετών αποκατάστασης του αρχαίου σταδίου της Νικόπολης
Την Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017 υπεγράφησαν στα γραφεία του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ» οι παρακάτω συμβάσεις για την ανάθεση των απαιτούμενων μελετών αποκατάστασης του αρχαίου σταδίου της Νικόπολης
1 Φεβρουαρίου 2017

 

Υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης Πολιτισμικής Ανάπτυξης για το αρχαίο θέατρο της Λάρισας
Την Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016 υπεγράφη μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Δήμου Λαρισαίων και της Περιφέρειας Θεσσαλίας Προγραμματική Σύμβαση Πολιτισμικής Ανάπτυξης , ύψους 175.600 ευρώ, με αντικείμενο το έργο «ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ».
26 Ιανουαρίου 2017

 

Παραλαβή της μελέτης του αρχαίου θεάτρου Ορχομενού Αρκαδίας
Την Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017 το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» παρέλαβε τη μελέτη αποκατάστασης του αρχαίου θεάτρου Ορχομενού Αρκαδίας, προκειμένου εν συνεχεία να την προωθήσει προς έγκριση στα αρμόδια όργανα του Υπουργείου Πολιτισμού.
26 Ιανουαρίου 2017

 

Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας του σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ»
Την Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017 πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ» η πρώτη για το νέο έτος συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβούλιου του.
26 Ιανουαρίου 2017

 

Ένταξη του έργου «Ένταξη της Πράξης «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ - ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΑΡΧΑΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΚΑΣΣΩΠΗΣ (Α΄ ΦΑΣΗ)» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020»»
Την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017, με απόφαση του Περιφερειάρχη Ηπείρου, κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη, το έργο «Αποκατάσταση - Ανάδειξη αρχαίου θεάτρου Κασσώπης (Α΄ Φάση)» εντάχθηκε στον ¶ξονα Προτεραιότητας «Προστασία του περιβάλλοντος και αειφόρος ανάπτυξη» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ήπειρος»
26 Ιανουαρίου 2017

 

Στ. Μπένος στο CNN Greece: Αλλάζει η διαχείριση της πολιτιστικής «προίκας» της Ελλάδας.
Τα αρχαία θέατρα βγαίνουν από τη «μοναξιά» τους και εντάσσονται στην καθημερινή ζωή αποτελώντας μοχλό οικονομικής ανάπτυξης.
25 Ιανουαρίου 2017

 

Ένταξη του έργου «Αναβάθμιση Αρχαιολογικού Χώρου Ορχομενού Βοιωτίας και αποκατάσταση του Αρχαίου Θεάτρου» στο Π.Ε.Π. Στερεάς Ελλάδας (Ε.Σ.Π.Α. 2014-2020).
Το έργο περιλαμβάνει τη δημιουργία διαδρομών περιήγησης, χώρων πληροφόρησης αλλά και παρεμβάσεις προστασίας των ψηφιδωτών και όλων των μνημείων.
19 Ιανουαρίου 2017

 

Υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης Πολιτισμικής Ανάπτυξης για το αρχαίο θέατρο στην Κοιλάδα των Μουσών
Την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016 υπεγράφη μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας Προγραμματική Σύμβαση Πολιτισμικής Ανάπτυξης, ύψους 50.000 ευρώ, με αντικείμενο το έργο «ΑΝΑΣΚΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ, ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΗ - ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΑΠΟΤΥΠΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΑΔΑ ΤΩΝ ΜΟΥΣΩΝ».
19 Ιανουαρίου 2017

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - "Ενα διαχρονικό ταξίδι στην Υγεία"
Ο Ομιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων, η Κίνηση Πολιτών "ΔΙΑΖΩΜΑ" και η χορηγός εταιρεία INTERAMERICAN με τιμή σας προσκαλούν, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Ομίλου για την Αλληλεγγύη, την Εκπαίδευση και τον Πολιτισμό, τη Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 8 μ.μ. στο ξενοδοχείο HILTON στην παρουσίαση του αρχαιολογικού και περιβαλλοντικού έργου για το Ασκληπιείο Επιδαύρου - "Ενα διαχρονικό ταξίδι στην Υγεία".
6 Ιανουαρίου 2017

 

Μια "πινελιά" για το Διάζωμα απο τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα
H ιστοσελίδα kalamata.gr φιλοξενεί τη δήλωση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα σχετικά με την επίσκεψη του στην Καλαμάτα με αφορμή τα εγκαίνια του περιφερειακού δακτυλίου με τον οποίο ολοκληρώνεται ο αυτοκινητοδρόμος Κορίνθου - Τρίπολης - Καλαμάτας.
27 Δεκεμβρίου 2016

 

Εκδήλωση στο Megaron Plus με θέμα: «ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΧΑΡΝΩΝ: 10 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΕΝΟΣ ΣΠΟΥΔΑΙΟΥ ΜΝΗΜΕΙΟΥ»
Το «ΔΙΑΖΩΜΑ» και το Megaron Plus, συνεχίζοντας την πενταετή δυναμική τους συνεργασία, ανανεώνουν το ραντεβού τους και διοργανώνουν την πρώτη εκδήλωση για το έτος 2017, με θέμα: Αρχαίο θέατρο Αχαρνών: 10 χρόνια από την αποκάλυψη ενός σπουδαίου μνημείου.
22 Δεκεμβρίου 2016

 

Το έργο «Προστασία, συντήρηση και αποκατάσταση Μεγάλου Θεάτρου Νικόπολης (Β΄ Φάση)» εντάχθηκε στο νέο Ε.Σ.Π.Α.
Την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016 με απόφαση του Περιφερειάρχη Ηπείρου, κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη, το έργο «Προστασία, συντήρηση και αποκατάσταση Μεγάλου Θεάτρου Νικόπολης (Β΄ Φάση)» εντάχθηκε στον Άξονα Προτεραιότητας «ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ήπειρος», με χρηματοδότηση, ύψους 2.800.000 ευρώ.
22 Δεκεμβρίου 2016

 

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η συγκέντρωση πόρων για την αποκατάσταση του αρχαίου θεάτρου της Κασσώπης
Μαζί τα καταφέραμε! Για άλλη μια φορά η δύναμη των πολλών νίκησε θριαμβευτικά!
20 Δεκεμβρίου 2016

 

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΠΑΖΑΡΙ
Της ΣΤ΄ τάξης του 2ου Δημοτικού σχολείου Καναλακίου
12 Δεκεμβρίου 2016

 

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΑΡΧΑΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ
Εξέλιξη, ακουστική, σκηνογραφία. μηχανολογικός εξοπλισμός. Αρχαία θέατρα της Βορείου Ελλάδος Η περίπτωση του θεάτρου της Αμφίπολης
12 Δεκεμβρίου 2016

 

Το 5ο Γυμνάσιο Γαλατσίου υιοθετεί το θέατρο του Αμφιαρείου Ωρωπού
Εμπνεόμενοι από το πρόγραμμα του Διαζώματος «Υιοθεσία αρχαίων θεάτρων. Μαθητές ξεναγούν μαθητές στο αρχαίο θέατρο», δύο από τα τμήματα της Γ' τάξης του 5ου Γυμνασίου Γαλατσίου επισκέφθηκαν τον αρχαιολογικό χώρο του Αμφιαρείου Ωρωπού στις 3/11/2016.
12 Δεκεμβρίου 2016

 

Πέτρος Θέμελης: Πολιτισμός και ανάπτυξη
H ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online φιλοξενεί στην ιστοσελίδα της ένα Άρθρο του καθηγητή Πέτρου Θέμελη.
eleftheriaonline
12 Δεκεμβρίου 2016

 

Συνεργασία μεταξύ του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» και του σωματείου «Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης».
Την Παρασκευή 09 Δεκεμβρίου 2016 υπεγράφη στα γραφεία του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» ένα πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ των Σωματείων «ΔΙΑΖΩΜΑ» και «Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης».
9 Δεκεμβρίου 2016

 

Ραδιοφωνική συνέντευξη του προέδρου του Διαζώματος κ. Σταύρου Μπένου στην εκπομπή του Δεύτερου Προγράμματος 103,7/102,9 «Σημείο ART» με το Δημήτρη Τρίκα
http://webradio.ert.gr/deftero/
7 Δεκεμβρίου 2016

 

Επίσκεψη εργασίας του κ. Σταύρου Μπένου στην Κομοτηνή. Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, κ. Χρήστο Μέτιο.
Τη Δευτέρα 05 Δεκεμβρίου 2016 ο πρόεδρος του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ», κ. Σταύρος Μπένος, πραγματοποίησε επίσκεψη εργασίας στην Κομοτηνή, συνοδευόμενος από το αναπληρωματικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου, κα Άρτεμη Τσολάκη, από τους εθελοντές - τακτικά μέλη του Σωματείου κ.κ. Μπέττυ Χατζηνικολάου, εμπειρογνώμονα σε θέματα Τουρισμού, Ιωάννη Ζηρίνη, εμπειρογνώμονα σε θέματα Ανάπτυξης, τα τακτικά μέλη του Σωματείου, κ.κ. Ιωάννη Λασκαράκη, Άσπα Γαργάλα και Γκαϊφύλλια Αθανάσιο, καθώς και από την κα Αναστασία Τσώμου, τακτικό μέλος του Σωματείου και διευθύντρια του γραφείου του υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Στέργιου Πιτσιόρλα.
6 Δεκεμβρίου 2016

 

Τιμητική διάκριση του κ. Γιώργου Κουρουπού, συνθέτη και ταμία του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ»
Την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016 ο πρέσβης της Γαλλίας στην Ελλάδα, κ.Christophe Chantepy επέδωσε στον κ. Γιώργο Κουρουπό, συνθέτη και ταμία του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ», τα διάσημα του Ιππότη του Εθνικού Τάγματος της Λεγεώνας της Τιμής.
6 Δεκεμβρίου 2016

 

Έγκριση από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο της αρχιτεκτονικής μελέτης αποκατάστασης και ανάδειξης του αρχαίου Θεάτρου Ζέας.
Την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016 εγκρίθηκε από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο η αρχιτεκτονική μελέτη αποκατάστασης και ανάδειξης του αρχαίου Θεάτρου Ζέας.
5 Δεκεμβρίου 2016

 

Ομιλία του πρόεδρου του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ», κ. Σταύρου Μπένου και του κ. Ευδόκιμου Νίκωνα Φρέγκογλου, υπεύθυνου Πολυμεσικών Εφαρμογών του Σωματείου
Την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο του επιμορφωτικού σεμιναρίου που διοργάνωσε το Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγάθων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με θέμα: «Περιβάλλον και Πολιτισμός», μίλησαν ο πρόεδρος του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ», κ. Σταύρος Μπένος και ο υπεύθυνος Πολυμεσικών Εφαρμογών του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ», κ. Ευδόκιμος Νίκων Φρέγκογλου.
24 Νοεμβρίου 2016

 

«Του κύκλου τα γυρίσματα» από το Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν
Με πολύ μεγάλη επιτυχία οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας έδωσαν μια συγκινητικά ωραία μουσικοθεατρική παράσταση, το Σάββατο 26 Νοεμβρίου , στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν, στο υπόγειο, επί της οδού Πεσμαζόγλου 5.
22 Νοεμβρίου 2016

 

Μαθητική Θεατρική παράσταση στο Θέατρο Τέχνης Κάρολου Κουν - Υπόγειο
Μια ξεχωριστή ενέργεια ενίσχυσης της δράσης #MyKassopi θα πραγματοποιηθεί από τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας.
22 Νοεμβρίου 2016

 

Παρουσίαση προγράμματος "MyKassopi" στην Αθήνα
Την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016 στην υποβλητική κεντρική αίθουσα του Μικρού Χρηματιστηρίου Αθηνών παρουσιάστηκε το πρόγραμμα Crowdfunding για την ανάδειξη του αρχαίου θεάτρου της Κασσώπης.
15 Νοεμβρίου 2016

 

Λυδία Κονιόρδου: «Ναι, υπάρχει προτεραιότητα στην κληρονομιά»
Στην πρώτη της συνέντευξη ως υπουργός Πολιτισμού, η ηθοποιός, σκηνοθέτρια, δασκάλα και ιέρεια του αρχαίου δράματος μιλάει στο «Βήμα της Κυριακής» για τον τρόπο με τον οποίο βλέπει την πολιτική και τον πολιτισμό.
http://www.tovima.gr/
14 Νοεμβρίου 2016

 

Οι πολίτες αναλαμβάνουν την αποκατάσταση - Το δικό τους αρχαίο θέατρο
Επί 2.500 χρόνια έδινε μια ανελέητη μάχη με τη φύση, ξεχασμένο από τους ανθρώπους. Επιβίωσε αλλά λαβωμένο: Ερειπωμένο και μη επισκέψιμο πλέον, το αρχαίο θέατρο της Κασσώπης δεσπόζει στις υπώρειες του Ζαλόγγου, ως σαφής υπόμνηση ενός μεγαλειώδους παρελθόντος.
http://www.ethnos.gr/
13 Νοεμβρίου 2016

 

Ανάθεση μελέτης: «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΤΗΡΙΟΥ ΚΕΛΙΩΝ - ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΙΟΥ Ι. Ν. ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΚΡΙΠΟΥΣ ΣΤΟΝ ΟΡΧΟΜΕΝΟ ΒΟΙΩΤΙΑΣ»
Την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016 υπεγράφη στα γραφεία του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» η σύμβαση για την ανάθεση της εκπόνησης μελέτης του έργου: «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΤΗΡΙΟΥ ΚΕΛΙΩΝ - ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΙΟΥ Ι. Ν. ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΚΡΙΠΟΥΣ ΣΤΟΝ ΟΡΧΟΜΕΝΟ ΒΟΙΩΤΙΑΣ».
13 Νοεμβρίου 2016

 

4 μέρες στην Κρήτη
Ο πρόεδρος του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ», κ. Σταύρος Μπένος, συνοδευόμενος από τους εθελοντές - μέλη του Σωματείου κ.κ. Μπέττυ Χατζηνικολάου, εμπειρογνώμονα σε θέματα Τουρισμού, Ιωάννη Ζηρίνη, εμπειρογνώμονα σε θέματα Ανάπτυξης, Μαίρη Μπελογιάννη, πρόεδρο της Ελεγκτικής Επιτροπής του Σωματείου και υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Δράσεων, επισκέφθηκαν για ένα τετραήμερο την Κρήτη.
11 Νοεμβρίου 2016

 

Το «Διάζωμα» και η πρόταση για ολιστική ανάπτυξη
Εξομολογητικός, άμεσος και αισιόδοξος, ο Σταύρος Μπένος απευθύνθηκε χθες στο κοινό της Γενναδείου Βιβλιοθήκης, όπου παρουσίασε τη φιλοσοφία του «Διαζώματος», της κίνησης πολιτών που ο ίδιος δημιούργησε πριν από οκτώ χρόνια.
http://www.kathimerini.gr/
11 Νοεμβρίου 2016

 

Υπογραφή της σύμβασης για την ανάθεση της εκπόνησης του έργου: «Οργάνωση της συμμετοχής της τοπικής οικονομίας της Ηπείρου στην Πολιτιστική Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου».
Την Πέμπτη 03 Νοεμβρίου 2016 υπεγράφη στα γραφεία του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» η σύμβαση για την ανάθεση της εκπόνησης του έργου «Οργάνωση της συμμετοχής της τοπικής οικονομίας της Ηπείρου στην Πολιτιστική Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου».
4 Νοεμβρίου 2016

 

1ο Συνέδριο Τουριστικής Ανάπτυξης Άρτας
Την Παρασκευή 21 και το Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Άρτας το 1ο Συνέδριο Τουριστικής Ανάπτυξης Άρτας.
27 Οκτωβρίου 2016

 

Το όνειρο μας για την αποκατάσταση του αρχαίου θεάτρου της Λάρισας παίρνει σάρκα και οστά.
Τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016 υπεγράφη η σύμβαση για την ανάθεση της μελέτης αποκατάστασης του αρχαίου θεάτρου της Λάρισας.
27 Οκτωβρίου 2016

 

Παρουσίαση προγράμματος "MyKassopi" στην Πρέβεζα
Το πρώτο Crowdfunding για αρχαίο Θέατρο είναι γεγονός.
27 Οκτωβρίου 2016

 

Η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ» «Από μηχανής θεός» για το Αρχαίο Θέατρο Λάρισας
Το Αρχαίο Θέατρο της πόλης ζει μια από τις ιστορικότερες στιγμές του, καθώς σήμερα ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης θα μεταβεί στην Αθήνα προκειμένου να υπογράψει σύμβαση για την εκπόνηση μελέτης η οποία θα επιταχύνει τις διαδικασίες προκειμένου να καταστεί το μνημείο λειτουργικό.
http://www.eleftheria.gr/
24 Οκτωβρίου 2016

 

Εθνική Ετικέτα Ποιότητας eTwinning στο Αρσάκειο Γυμνάσιο Ιωαννίνων
Εθνική Ετικέτα Ποιότητας (National Quality Label) για το eTwinning έργο "Shared treasures: Let's adopt and cherish our ancient theatres", που υλοποίησαν στο πλαίσιο του μαθήματος των Αγγλικών κατά το σχολικό έτος 2015-16, απενεμήθη στους μαθητές και σε εκπαιδευτικούς της Γ΄ τάξης του Αρσακείου Γυμνασίου Ιωαννίνων από την ΕΥΥ (Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης) etwinning.
17 Οκτωβρίου 2016

 

Εθνική Ετικέτα Ποιότητας eTwinning στο Αρσάκειο Γυμνάσιο Ιωαννίνων
Εθνική Ετικέτα Ποιότητας (National Quality Label) για το eTwinning έργο "Shared treasures: Let's adopt and cherish our ancient theatres", που υλοποίησαν στο πλαίσιο του μαθήματος των Αγγλικών κατά το σχολικό έτος 2015-16, απενεμήθη στους μαθητές και σε εκπαιδευτικούς της Γ΄ τάξης του Αρσακείου Γυμνασίου Ιωαννίνων από την ΕΥΥ (Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης) etwinning.
17 Οκτωβρίου 2016

 

Βράβευση του κ. Πέτρου Θέμελη με το παράσημο του Ανωτέρου Ταξιάρχη του Τάγματος του Φοίνικος
Τα μέλη του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» αισθάνονται μεγάλη περηφάνεια, καθώς ο κ. Πέτρος Θέμελης, αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου, Ομότιμος Καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας και Διευθυντής της Εταιρείας Μεσσηνιακών Αρχαιολογικών Σπουδών, βραβεύτηκε με το παράσημο του Ανωτέρου Ταξιάρχη του Τάγματος του Φοίνικος.
15 Οκτωβρίου 2016

 

"My Kassopi"!
Το πρώτο Crowdfunding για αρχαίο Θέατρο είναι γεγονός.
10 Οκτωβρίου 2016

 

«Οψόμεθα εις Φιλίππους»
Μια μεγάλη έκπληξη περίμενε το Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ» τη Δευτέρα 03 Οκτωβρίου 2016.
5 Οκτωβρίου 2016

 

Στο φως θέατρο της Αρχαίας Θουρίας
Η ανακάλυψή του, όπως τονίζει η διευθύντρια των ανασκαφών δρ. Ξένη Αραπογιάννη, αποτελεί κορυφαίο γεγονός για την αρχαία ιστορία της Μεσσηνίας αλλά και σημαντικό νέο κεφάλαιο στην επιστήμη της αρχαιολογίας.
http://www.eleftheriaonline.gr
5 Οκτωβρίου 2016

 

Όμιλος ΟΤΕ: Η τεχνολογία στην υπηρεσία του πολιτισμού
Κατα τη διάρκεια της ΄Θ Γενικής Συνέλευσης του Διαζώματος, o Chief Officer Στρατηγικής, Μετασχηματισμού & Παρόχων Ομίλου ΟΤΕ κ. Γιάννης Κωνσταντινίδης oρμώμενος από το όραμα του Ομίλου ΟΤΕ, «να κάνει τον κόσμο καλύτερο με την τεχνολογία», αναφέρθηκε στις επαναστατικές τεχνολογίες (disruptive technologies), που φέρνει η ψηφιακή επανάσταση και αλλάζουν εκ βάθρων τον τρόπο λειτουργίας των επιχειρήσεων, αλλά και την καθημερινότητα των ανθρώπων.
http://www.huffingtonpost.gr
3 Οκτωβρίου 2016

 

ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ «ΔΙΑΖΩΜΑ»
Την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016, σύμφωνα με το άρθρο 15 του Καταστατικού του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ», συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο διοικητικό του συμβούλιο.
2 Οκτωβρίου 2016

 

Η «νέα» Αρχαία Επίδαυρος ξεπερνάει τον εαυτό της
Στην άκρη της αρχαίας πόλης της Κασσώπης, είναι το θέατρο. Από εκεί νιώθεις όλη τη γεωμορφία της Ηπείρου, την αρχέγονη δύναμη της Φύσης, την ομορφιά της ζωής.
http://www.kathimerini.gr/
Κείμενο: Νίκος Βατόπουλος
22 Σεπτεμβρίου 2016

 

Περί υγείας
Oμαδική εικαστική έκθεση στο πλαίσιο της 9ης Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου Διάζωμα στην Επίδαυρο
22 Σεπτεμβρίου 2016

 

Η 9η Γενική Συνέλευση του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ»
Την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016 ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες της 9ης Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ».
20 Σεπτεμβρίου 2016

 

Αποτελέσματα της εκλογικής διαδικασίας της 9ης Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ»
Την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016, κατά τη διάρκεια της 9ης Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ», πραγματοποιήθηκαν οι αρχαιρεσίες για την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Ελεγκτικής Επιτροπής του Σωματείου.
19 Σεπτεμβρίου 2016

 

3η Επιστολή για την 9η Γενική Συνέλευση του Σωματείου Διάζωμα, Επίδαυρος και Ναύπλιο, 16-18 Σεπτεμβρίου 2016
Η 9η Γενική Συνέλευση του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ» είναι προ των πυλών και φροντίζουμε, προκειμένου να σας εξασφαλίσουμε ένα πλούσιο και δημιουργικό τριήμερο στην πόλη του Ναυπλίου, του Άργους και την Επίδαυρο.
13 Σεπτεμβρίου 2016

 

Οι νέοι υποψήφιοι για το Διοικητικό Συμβούλιο και την Ελεγκτική Επιτροπή
Με χαρά σας παρουσιάζουμε τους υποψηφίους για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Διαζώματος όπως επίσης και για την Ελεγκτική Επιτροπή.
12 Σεπτεμβρίου 2016

 

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΣΤΙΚΟΥ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ / ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 15 ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ
7 Σεπτεμβρίου 2016

 

Θεατρική παράσταση εντός του αρχαιολογικού χώρου του αρχαίου θεάτρου Τανάγρας
Με την ευκαιρία της έναρξης των εργασιών καθαρισμού-ανασκαφής του αρχαίου θεάτρου της Τανάγρας, ο Δήμος Τανάγρας σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Βοιωτίας, οργανώνει θεατρική παράσταση με το έργο «Βάκχες» του Ευριπίδη.
12 Σεπτεμβρίου 2016

 

Ανοίγει ο δρόμος για την αποκατάσταση ενός σπουδαίου μνημείου
Η ανάδειξη και αποκατάσταση του αρχαίου θεάτρου της Ερέτριας, η οποία επετεύχθη χάρη στην απόλυτη συνέργεια όλων των αρμόδιων φορέων, του Υπουργείου Πολιτισμού, της Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Κίνησης Πολιτών «ΔΙΑΖΩΜΑ» και της Κίνησης Ενεργών Πολιτών «Η ΜΕΔΟΥΣΑ» είναι πλέον γεγονός.
7 Σεπτεμβρίου 2016

 

«Εικόνες» από το παρελθόν για ένα σπουδαίο ακριτικό θέατρο
O ιστότοπος www.in.gr φιλοξενεί στην ιστοσελίδα της ένα εξαιρετικό αφιέρωμα για το αρχαίο Θέατρο της Δήλου.
1 Σεπτεμβρίου 2016

 

«Εικόνες» από το παρελθόν για ένα σπουδαίο ακριτικό θέατρο
Εστάλησαν σήμερα στο «ΔΙΑΖΩΜΑ» πολύτιμες φωτογραφίες αρχείου από την παράσταση «ΤΗΛΕΜΑΧΕΙΑ» που δόθηκε στο ακριτικό αρχαίο θέατρο στο Κουφονήσι της Λεύκης.
26 Αυγούστου 2016

 

2η Επιστολή για την 9η Γενική Συνέλευση του Σωματείου Διάζωμα, Επίδαυρος και Ναύπλιο, 16-18 Σεπτεμβρίου 2016
Με χαρά σας ενημερώνουμε ότι οι προετοιμασίες για την καλύτερη δυνατή οργάνωση της 9ης Γενικής μας Συνέλευσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο από Παρασκευή 16 έως Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016 στην Επίδαυρο και το Ναύπλιο συνεχίζονται με μεράκι και ενθουσιασμό.
25 Αυγούστου 2016

 

Υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης για το αρχαίο θέατρο της Τανάγρας.
Την Πέμπτη 30 Ιουνίου του 2016 υπεγράφη μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Δήμου Τανάγρας Προγραμματική Σύμβαση Πολιτισμικής Ανάπτυξης, ύψους 50.000 ευρώ, με αντικείμενο το έργο «ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΑΡΧΑΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΑΡΧΑΙΑΣ ΤΑΝΑΓΡΑΣ».
23 Αυγούστου 2016

 

Υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης για το αρχαίο θέατρο της Μυτιλήνης.
Την Πέμπτη 28 Ιουλίου του 2016 υπεγράφη μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και του Δήμου Λέσβου Προγραμματική Σύμβαση Πολιτισμικής Ανάπτυξης, ύψους 100.000 ευρώ, με αντικείμενο το έργο «ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ - ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΑΡΧΑΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ».
23 Αυγούστου 2016

 

Μια διαφορετική περιήγηση στο Αμφιάρειο.
H MONUMENTA και το ΔΙΑΖΩΜΑ με τη συνεργασία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής και του πολιτιστικού συλλόγου Καλάμου οργανώνουν κάθε χρόνο μια διαφορετική περιήγηση στο Αμφιάρειο, ένα από τα ωραιότερα αρχαία ιερά της Αττικής.
17 Αυγούστου 2016

 

Το Αρχαίο Θέατρο Λευκάδας "κηρύσσει" την έναρξη των Γιορτών Λόγου και Τέχνης
Έναρξη Γιορτών Λόγου και Τέχνης με διήμερες συζητήσεις για την Λευκάδα και την πρόκληση του Αρχαίου θεάτρου στη θέση «Κούλμος».
10 Αυγούστου 2016

 

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΜΠΟΥΡΑΣ: 'ΕΦΥΓΕ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΦΥΓΕ
Έφυγε από την ζωή, ο ομότιμος καθηγητής της Αρχιτεκτονικής Σχολής του ΕΜΠ και πρόεδρος της Επιτροπής Συντηρήσεως Μνημείων Ακροπόλεως, Χαράλαμπος Μπούρας, σε ηλικία 83 ετών.
3 Αυγούστου 2016

 

Τέχνη υπό το φως της Αρχαίας Μεσσήνης
Δύο καλλιτέχνιδες, με την επιμέλεια της Λουίζας Καραπιδάκη και την πλήρη συμπαράσταση του Πέτρου Θέμελη, με τα έργα τους θα σημάνουν την αδιάσπαστη συνέχεια της τέχνης και της τεχνικής, από την αρχαιότητα έως σήμερα.
http://www.kathimerini.gr/
Κείμενο: Δημήτρη Αθανασάκη
29 Ιουλίου 2016

 

«Οιμωγή, Δωδώνη, τόπος πράξεως σπουδαίας και τελείας»
Την Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο αρχαίο θέατρο της Δωδώνης, το θεατρικό πολιτιστικό σχέδιο (διακρατική παράσταση με αποσπάσματα από αρχαίες ελληνικές τραγωδίες), με τίτλο: «Οιμωγή? Δωδώνη, τόπος πράξεως σπουδαίας και τελείας».
26 Ιουλίου 2016

 

Υπογραφή τριών συμβάσεων: α) για την τροποποίηση της αρχικής σύμβασης που είχε υπογραφεί για το έργο ανάθεση της μελέτης αποκατάστασης και συνολικής ανάδειξης του αρχαίου θεάτρου της Κασσώπης, β) για την ανάθεση μελέτης δομικής αποκατάστασης του αρχαίου θεάτρου της Κασσώπης και γ) για την ανάθεση γεωτεχνικής μελέτης και μελέτης ανάσχεσης της επικινδυνότητας κατάπτωσης τμημάτων του βράχου όπισθεν του αρχαίου θεάτρου της Κασσώπης.

22 Ιουλίου 2016

 

Η δυναμική του τουρισμού και οι επενδύσεις στον πολιτισμό.
Ο κ. Γιάννης Ζηρίνης, τακτικό μέλος και εμπειρογνώμονας σε θέματα ανάπτυξης στο σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ», αναλύει με έναν τρόπο απλό και ουσιώδη γιατί το πολιτιστικό και περιβαλλοντικό απόθεμα της χώρας μας μπορεί να αποτελέσει τον κινητήριο μοχλό στις επενδύσεις και στον πολιτιστικό τουρισμό.
18 Ιουλίου 2016

 

Το αναστηλωμένο αρχαίο θέατρο της Μήλου άνοιξε τις πύλες του στο κοινό
Το Σάββατο 9 Ιουλίου 2016 κατά τη διάρκεια μιας συγκινητικής εκδήλωσης το αναστηλωμένο αρχαίο θέατρο της Μήλου άνοιξε τις πύλες του και παραδόθηκε στο κοινό, μετά από την ολοκλήρωση των εργασιών ανάδειξής του.
15 Ιουλίου 2016

 

Διαγωνισμός - Οι μαθητές μας ξεναγούν στα Αρχαία Θέατρα.
Μια πρωτότυπη δράση με την ενεργό συμμετοχή μαθητών όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων από όλη την Ελλάδα, υπό τον τίτλο «Οι μαθητές μας ξεναγούν στα αρχαία θέατρα», διοργάνωσαν με μεγάλη επιτυχία το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, η ΕΡΤ και το Σωματείο «Διάζωμα».
9 Ιουλίου 2016

 
«Χρονικές ασυνέχειες: αρχαιολογικοί χώροι σε αστικά περιβάλλοντα: ανάπλαση της περιοχής γύρω από το Α' Αρχαίο Θέατρο Λάρισας»
Το Σάββατο 02 Ιουλίου 2016 ο πρόεδρος του «Διαζώματος», κ. Σταύρος Μπένος, παρευρέθηκε στη Λάρισα, όπου ήταν ομιλητής σε ημερίδα με θέμα: «Χρονικές ασυνέχειες: αρχαιολογικοί χώροι σε αστικά περιβάλλοντα: ανάπλαση της περιοχής γύρω από το Α' Αρχαίο Θέατρο Λάρισας»
8 Ιουλίου 2016
 
1η Επιστολή για την 9η Γενική Συνέλευση του Σωματείου Διάζωμα, Επίδαυρος και Ναύπλιο, 16-18 Σεπτεμβρίου 2016
Ύστερα από σχετική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ», η οποία ελήφθη στις 24 Νοεμβρίου 2015, η 9η Γενική Συνέλευση του Σωματείου θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο από Παρασκευή 16 έως Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016 στην Επίδαυρο και το Ναύπλιο.
4 Ιουλίου 2016
 

Το «Διάζωμα» στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. - «Στα χνάρια τις αρχαίας Εγνατίας με όχημα τη νέα Εγνατία»
Περιοδεία στους αρχαιολογικούς χώρους και τα αρχαία Θέατρα της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης πραγματοποίησε κλιμάκιο του Διαζώματος.
1 Ιουλίου 2016

 

Οι μαθητές της Ε' τάξης του 9ου Δημοτικού Σχολείου Αλίμου και η δασκάλα τους υιοθέτησαν το Αρχαίο Θέατρο Ευωνύμου στον Άλιμο.
Τα εγκαίνια αυτής της δράσης πραγματοποίησαν οι μαθητές με τη δασκάλα τους Θάλεια Παπακωνσταντίνου την Τρίτη 14 Ιουνίου 2016 στις 19.00 στο χώρο του Αρχαίου Θεάτρου.
24 Ιουνίου 2016 2016

 

Επίσκεψη εργασίας κλιμακίου του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ» στο Ηράκλειο Κρήτης.
Τη Δευτέρα 06 Ιουνίου 2016 ο πρόεδρος του σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ», κ. Σταύρος Μπένος, ο αρχιτέκτων - μηχανικός και μέλος του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ», κ. Νίκος Χατζηδάκης, καθώς και οι εθελοντές του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ», κ. Ιωάννης Ζηρίνης, εμπειρογνώμων σε θέματα ανάπτυξης και ευρωπαϊκών πόρων και κα Μπέττυ Χατζηνικολάου, εμπειρογνώμων σε θέματα τουρισμού, επισκέφθηκαν την Κρήτη.
8 Ιουνίου 2016 2016

 

Εκδήλωση στο Megaron Plus με θέμα: «ΚΡΥΜΜΕΝΑ ΚΟΧΥΛΙΑ: ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΛΥΔΩΝΟΣ»
Το «ΔΙΑΖΩΜΑ» και το Megaron Plus, στο πλαίσιο της δυναμικής τους συνεργασίας, η οποία ξεκίνησε το 2012, διοργανώνουν μια νέα και τελευταία - για τον χειμερινό κύκλο του έτους 2016- συζήτηση με θέμα: «ΚΡΥΜΜΕΝΑ ΚΟΧΥΛΙΑ: ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΛΥΔΩΝΟΣ».
24 Μαΐου 2016

 

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών - Επιδαύρου 2016
Την Δευτέρα 16 Μαΐου 2016 ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του φετινού Φεστιβάλ Αθηνών - Επιδαύρου από τον καλλιτεχνικό διευθυντή κ. Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο, και έγινε αναφορά στους βασικούς άξονες που θα είναι από τώρα και για τα επόμενα χρόνια στο Φεστιβάλ.
18 Μαΐου 2016

 

Η αρχαία και σύγχρονη γη της Κασσώπης
Στην άκρη της αρχαίας πόλης της Κασσώπης, είναι το θέατρο. Από εκεί νιώθεις όλη τη γεωμορφία της Ηπείρου, την αρχέγονη δύναμη της Φύσης, την ομορφιά της ζωής.
http://www.kathimerini.gr/
Κείμενο: Νίκος Βατόπουλος
16 Μαΐου 2016

 

2η Συνάντηση Νέων του Διαζώματος - «ΑΝΩ ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ»
Η 2η Συνάντηση Νέων του Διαζώματος - «ΑΝΩ ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ» πλησιάζει και είμαστε έτοιμοι να απολαύσουμε ένα ενδιαφέρον και πλούσιο σε εμπειρίες Κυριακάτικο Πρωινό. Κυριακή 15 Μαΐου 2016 και ώρα 11:00 π.μ. στον Πολυχώρο ImpactHub
11 Μαΐου 2016

 

Εικονική 3D περιήγηση στον ναό του Επικούριου Απόλλωνα!
Σύμφωνα με το project, οι μαθητές/τριες δημιούργησαν μια Εικονική Πολιτιστική Επιχείρηση με την επωνυμία ΕΠΕΙΚΟΝ, η οποία «επιδιώκει την προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς των Ελλήνων και συγκεκριμένα του αρχαίου μνημείου του Επικουρίου Απόλλωνα».
13 Μαΐου 2016

 

ΤΟ ΔΙΑΖΩΜΑ «ΕΜΨΥΧΩΝΕΙ» ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΘΕΑΤΡΑ
«Η κατανόηση ενός μνημείου συνδέεται με την κατανόηση του τρόπου ζωής που συνδέεται μ' αυτό»
http://www.elculture.gr/
Κείμενο: Aννα Ρούτση
11 Μαΐου 2016

 

Επίσκεψη αντιπροσωπείας της Κίνησης Πολιτών «ΔΙΑΖΩΜΑ» στην Ουάσιγκτον
Το διάστημα από Τρίτη 19 έως και την Κυριακή 24 Απριλίου 2016 παραβρέθηκε στην Ουάσιγκτον αντιπροσωπεία της Κίνησης Πολιτών «ΔΙΑΖΩΜΑ», με στόχο την προβολή του έργου του σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» για την ανάδειξη αρχαίων ελληνικών θεάτρων.
10 Μαΐου 2016

 

Πρόγραμμα Πολιτιστικών «Μια φορά κι έναν καιρό στην μαρμαρωμένη χώρα»
Το ολοήμερο Νηπιαγωγείο Ταξιαρχών Μυτιλήνης υλοποίησε κατά το σχολικό έτος 2014-2015 το Πολιτιστικό Πρόγραμμα «Μια φορά κι έναν καιρό στην μαρμαρωμένη χώρα».
10 Μαΐου 2016

 

Καθαρισμός του αρχαίου θεάτρου της Μυτιλήνης από τους μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου και του 2ου Ολοήμερου Νηπιαγωγείου Μυτιλήνης
Οι μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου και του 2ου Ολοήμερου Νηπιαγωγείου Μυτιλήνης, στo πλαίσιο της δράσης της WWF- Let's do it Creece «Καθαρίζουμε την Ελλάδα σε μια μέρα», επέλεξαν να ασχοληθούν με τον καθαρισμό του αρχαίου θεάτρου της Μυτιλήνης.
10 Μαΐου 2016

 

Συνάντηση εργασίας στο αρχαίο θέατρο της Μεγαλόπολης.
Την Πέμπτη 05 Μαΐου 2016 πραγματοποιήθηκε στο αρχαίο θέατρο της Μεγαλόπολης μια φιλική συνάντηση εργασίας, με αφορμή την έναρξη των εργασιών συντήρησης και αποκατάστασης του μνημείου.
10 Μαΐου 2016

 

Πρόσκληση στην εκδήλωση για την ανακήρυξη του Ομ. Καθηγητή του Πανεπιστήμιου Κρήτης κ. Πέτρου Θέμελη σε Επίτιμο Καθηγητή του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστήμιου Πελοποννήσου.
Τρίτη 10 Μαΐου στις 6.30 μ.μ στο αμφιθέατρο « Ν.Γ Πολίτης » της Πανεπιστημιακής Σχολής Καλαμάτας.
10 Μαΐου 2016

 

Ήταν όλοι τους εκεί...
Ένα μοναδικό και πλούσιο σε εμπειρίες τριήμερο απόλαυσαν όλοι όσοι παρευρέθηκαν στην 3η Συνάντηση του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ» με τα Εταιρικά του Μέλη, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Πάργα (Parga Beach Hotel) από την Παρασκευή 15 έως και την Κυριακή 17 Απριλίου 2016.
18 Απριλίου 2016

 

Υπογραφή σύμβασης για την ανάθεση της εκπόνησης της μελέτης του έργου: «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΤΕΛΕΣΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ»
Τη Δευτέρα 14 Απριλίου 2016 υπεγράφη στα γραφεία του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ» η σύμβαση για την ανάθεση της εκπόνησης μελέτης του έργου «Αποκατάσταση και ανάδειξη του Τελεστηρίου της Ελευσίνας».
14 Απριλίου 2016

 

Υπογραφή σύμβασης για την ανάθεση της εκπόνησης της μελέτης του έργου: «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΘΕΑΤΡΟΥ ΑΡΧΑΙΑΣ ΣΙΚΥΩΝΑΣ»
Τη Δευτέρα 14 Απριλίου 2016 υπεγράφη στα γραφεία του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ» η σύμβαση για την ανάθεση της εκπόνησης μελέτης του έργου «Αποκατάσταση και ανάδειξη του θεάτρου αρχαίας Σικυώνας».
14 Απριλίου 2016

 

Υπογραφή των συμβάσεων για την εκπόνηση μελέτης με αντικείμενο την ψηφιακή στρατηγική για τον Πολιτισμό
Τη Δευτέρα 11 Απριλίου 2016 υπεγράφησαν στα γραφεία του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ» τρεις συμβάσεις για την εκπόνηση της μελέτης με αντικείμενο την ψηφιακή στρατηγική για τον Πολιτισμό.
11 Απριλίου 2016

 

Το αρχαίο θέατρο της Λάρισας ανοίγει τις πύλες του για το κοινό.
Τη Δευτέρα 01 Απριλίου 2016 το Α΄ Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας άνοιξε και επίσημα τις πύλες του για το ευρύ κοινό, μετά την ολοκλήρωση του έργου της Δ΄ φάσης της συντήρησης - αποκατάστασης και ανάδειξης του μνημείου, το οποίο είχε ενταχθεί στο Ε.Π. Ανταγωνιστικότητα - Επιχειρηματικότητα το 2011 με δαπάνη 2.000.000 ευρώ.
6 Απριλίου 2016

 

Υπογραφή δύο συμβάσεων για την καταγραφή των περιβαλλοντικών και πολιτιστικών μνημείων που βρίσκονται κατά μήκος της Ολυμπίας Οδού
Τη Δευτέρα 04 Απριλίου 2016 υπεγράφη στα γραφεία του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ» το ιδιωτικό συμφωνητικό , με το οποίο η Εταιρία «Ολυμπία Οδός Α.Ε.» χρηματοδοτεί , τη μελέτη για την καταγραφή των περιβαλλοντικών και πολιτιστικών μνημείων που βρίσκονται κατά μήκος της Ολυμπίας Οδού.
6 Απριλίου 2016

 

Οι μαθητικές κοινότητες του Γυμνασίου PIERCE άνοιξαν τον κουμπαρά του ωδείου της Κορίνθου
Μια ευχάριστη εμπειρία μοιράστηκαν σήμερα οι άνθρωποι του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ» και οι μαθητές του Γυμνασίου PIERCE (Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος).
18 Μαρτίου 2016

 

Εκδήλωση στο Megaron Plus με θέμα: «ΚΡΥΜΜΕΝΑ ΚΟΧΥΛΙΑ: ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΦΘΙΩΤΙΔΩΝ ΘΗΒΩΝ»
Την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016 το «ΔΙΑΖΩΜΑ» και το Megaron Plus, στο πλαίσιο της δυναμικής τους συνεργασίας, διοργάνωσαν μια διάλεξη με θέμα: «ΚΡΥΜΜΕΝΑ ΚΟΧΥΛΙΑ: ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΦΘΙΩΤΙΔΩΝ ΘΗΒΩΝ».
16 Μαρτίου 2016

 

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΘΕΑΤΡΩΝ ΤΗΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
Σας παρουσιάζουμε το «ΔΡΟΜΟ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΘΕΑΤΡΩΝ ΤΗΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ», μια αξιέπαινη πρωτοβουλία του μέλους του σωματείου μας, κου Λουκά Συρίγου και του ταξιδιωτικού του γραφείου.
15 Μαρτίου 2016

 

Μελέτη δημιουργίας πολιτιστικών διαδρομών με επίκεντρο το Αρχαίο Θέατρο Αχαρνών.
Σε εκδήλωση που έγινε την Τετάρτη 9 Μαρτίου το μεσημέρι, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Αχαρνών, υπογράφτηκε η ανάθεση της μελέτης με τίτλο "Ολοκληρωμένη χωρική οργάνωση πολιτιστικών διαδρομών, με επίκεντρο το Αρχαίο Θέατρο στις Αχαρνές" μεταξύ του "ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ" διά του προέδρου του κ. Σταύρου Μπένου και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
11 Μαρτίου 2016

 

Εκδήλωση στο Megaron Plus με θέμα: «ΚΡΥΜΜΕΝΑ ΚΟΧΥΛΙΑ: ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΦΘΙΩΤΙΔΩΝ ΘΗΒΩΝ»
Το «ΔΙΑΖΩΜΑ» και το Megaron Plus, στο πλαίσιο της δυναμικής τους συνεργασίας, η οποία ξεκίνησε το 2012, διοργανώνουν μια νέα συζήτηση με θέμα: «ΚΡΥΜΜΕΝΑ ΚΟΧΥΛΙΑ: ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΦΘΙΩΤΙΔΩΝ ΘΗΒΩΝ».
26 Φεβρουαρίου 2016

 

Για εκείνους που δεν μιλάει κανείς.
Το ντοκιμαντέρ της κίνησης πολιτών «Διάζωμα» σε σκηνοθεσία Μπάμπη Τσόκα φώτισε την αξία και την προσφορά αυτού του επιστήμονα (όπως έκανε με τον Πέτρο Θέμελη και τον Βασίλη Λαμπρινουδάκη), επιτελώντας αυτό που θα όφειλε να επιτελεί συστηματικά η πολιτεία: μια αγωγή του πολίτη στον ουσιαστικό πολιτισμό και στους θεματοφύλακές του.
Εφημερίδα "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ"
Συντάκτης: Γιώτα Συκκά
4 Μαρτίου 2016

 

Αναπροσαρμογή των έργων του «Ολοκληρωμένου Προγράμματος Περιβαλλοντικής Ανάδειξης του Ευρύτερου Χώρου του Ασκληπιείου της Επιδαύρου στο πλαίσιο των παρεμβάσεων σε θέματα φύσης και πολιτισμού», προκειμένου να ενταχθούν σε πρόγραμμα χρηματοδοτούμενο από το Υπουργείο Περιβάλλοντος.

2 Μαρτίου 2016

 

gi-Cluster - ΔΙΑΖΩΜΑ: «σταυροδρόμι» Τεχνολογίας και Πολιτισμού
Με παρακαταθήκη την κοινή αντίληψη για τη σημασία του πολιτισμού ως εφαλτηρίου για την τόνωση της εθνικής οικονομίας και με στόχο την ανάδειξη και διατήρηση του πολιτιστικού πλούτου της χώρας μέσα από την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας ανάμεσα στο ΔΙΑΖΩΜΑ (www.diazoma.gr) και το gi-Cluster (www.gi-cluster.gr).
1 Μαρτίου 2016

 

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ VIDEO - Οι μαθητές μας ξεναγούν στα αρχαία θέατρα
Μια πρωτότυπη δράση με την ενεργό συμμετοχή μαθητών όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων από όλη την Ελλάδα, υπό τον τίτλο «Οι μαθητές μας ξεναγούν στα αρχαία θέατρα», διοργανώνουν το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, η ΕΡΤ και το Σωματείο «Διάζωμα».
29 Φεβρουαρίου 2016

 

«ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ, ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ και ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ»
Το μέλος του Διαζώματος Γιάννης Πούλιος επιμελήθηκε το βιβλίο «ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ, ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ και ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ».
25 Φεβρουαρίου 2016

 

Παραλαβή ηλεκτρολογικής προμελέτης για τον ηλεκτροφωτισμό του αρχαιολογικού χώρου της αρχαίας Μεσσήνης.
Την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016 παρελήφθη από το Διοικητικό Συμβούλιο του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ» η ηλεκτρολογική προμελέτη για τον ηλεκτροφωτισμό του αρχαιολογικού χώρου της αρχαίας Μεσσήνης.
22 Φεβρουαρίου 2016

 

Περισσότερα...


 

 

Τελευταία νέα

 

Αφιερώματα σχετικά με το Διάζωμα (βίντεο - ηχητικά)
  

Το πρώτο Άνω Διάζωμα
Την Κυριακή 17 Μαΐου του 2015, στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης, χώρο συμβολικό για το ΔΙΑΖΩΜΑ-Το 2008 εκεί έγινε η επίσημη ανακοίνωση της λειτουργίας του- πραγματοποιήθηκε η πρώτη ανοιχτή συνάντηση του Άνω Διαζώματος, της νεότερης γενιάς των Διαζωματικών μελών.
18
Μαΐου 2015
 

Διάλεξη για το «Αρχαιολογικό Πάρκο Ορχομενού Βοιωτίας, ένταξη των αρχαιοτήτων της περιοχής του θεάτρου στη ζωή της πόλης»
Την
Τετάρτη 13 Μαΐου 2015 στην κατάμεστη αίθουσα «Δημήτρης Μητρόπουλος» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών πραγματοποιήθηκε διάλεξη με θέμα: «Αρχαιολογικό Πάρκο Ορχομενού Βοιωτίας, ένταξη των αρχαιοτήτων της περιοχής του θεάτρου στη ζωή της πόλης». Η συζήτηση αυτή εντάσσεται στον κύκλο του ομιλιών που συνδιοργανώνει το «ΔΙΑΖΩΜΑ» και το Megaron Plus και έγινε με την αρωγή του Δήμου Ορχομενού Βοιωτίας.
18
Μαΐου 2015
 

2η Συνάντηση του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ» με τα Εταιρικά του Μέλη
Το Σάββατο 18 Απριλίου 2015 πραγματοποιήθηκε σε κλίμα δημιουργικό και οικογενειακό η 2η Συνάντηση του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ» με τα Εταιρικά του Μέλη στις ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις «COSTA NAVARINO» στη Μεσσηνία. Τη φιλοξενία προσέφερε η TEMES, φορέας διαχείρισης της COSTA NAVARINO και Εταιρικό Μέλος του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ», καθώς και προσωπικά ο κος Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά.
21 Απριλίου 2015
 

Συζήτηση με θέμα «Πολιτιστικές Διαδρομές»
Στο πλαίσιο της συνεργασίας που αναπτύσσει το σωματείο Διάζωμα με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2015 στην Αίθουσα «Δημήτρης Μητρόπουλος» συζήτηση με θέμα: «Πολιτιστικές Διαδρομές».
2 Φεβρουαρίου 2015
 

Περισσότερα...
 

ΟΜΙΛΙΕΣ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ, Η' ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Σύγχρονες τεχνικές στην τεκμηρίωση και αναστήλωση των αρχαίων μνημείων
Μπολέτης Κωνσταντίνος
Η' Γενική Συνέλευση -
27 Σεπτεμβρίου 2015

 

Δημιουργώντας αξία για την πολιτιστική διαχείριση των αρχαίων θεάτρων μας
Κωνσταντινίδης Κώστας
Η' Γενική Συνέλευση -
27 Σεπτεμβρίου 2015

 


 

 

 

Διάφορα


Ανοικτή πρόσκληση  για εγγραφή αρχιτεκτόνων και πολιτικών μηχανικών στο Μητρώο μελετητών του «Διαζώματος»
Το Διοικητικό Συμβούλιο  του σωματείου «Διάζωμα» προσκαλεί όσους μελετητές διαθέτουν την απαραίτητη εξειδίκευση και εμπειρία και επιθυμούν να αναλάβουν μελετητικό και αναστηλωτικό έργο στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων τους, να εγγραφούν στο υπό συγκρότηση ειδικό Μητρώο.
..
Αθήνα, Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012
 

Το μητρώο μελετητών συγκροτείται και είναι σε διαρκή ανανέωση κατόπιν εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Μητρώο μελετητών ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΔΙΑΖΩΜΑ
ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΘΕΑΤΡΑ

 

 

 
     


Αρχή ^

  Σωματείο ΔΙΑΖΩΜΑ
Μπουμπουλίνας 30 (1ος όροφος), Τ.Κ.: 106 82, Αθήνα,

Τηλ.: 210.82.54.256,
Fax: 210.82.54.258
Διάζωμα - Web: www.diazoma.gr, E-mail: info@diazoma.gr
Copyright © 2008 - .
 
Facebook page
Twitter
YouTube channel
YouTube tv

NewsLetter

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας

Υπουργείο Πολιτισμού & Τουρισμού